RCF-lid Ronald Drolsbach ging  voor een keer heel diep door de knieën: voor vrouwenkoor Amuse. FOTO: Lysette Verwegen
RCF-lid Ronald Drolsbach ging voor een keer heel diep door de knieën: voor vrouwenkoor Amuse. FOTO: Lysette Verwegen (Foto: )

Amuse schittert straks in nieuwe kleding dankzij Roest Crollius Fonds

  •   keer gelezen

IJsselstein - Vrouwenkoor Amuse kreeg tijdens een van de repetities onverwacht bezoek: van Nico van Dam en Ronald Drolsbach van het Roest Crolliusfonds en Carla Post. Zij brachten een welkome verrassing mee: een jubileumcheque van duizend euro voor nieuwe kleding.


Carla Post was verantwoordelijk voor de aanvraag. Als betrokken ex-lid van het koor wist zij dat de 25 vrouwen dit jaar het 15-jarig jubileum van het koor vieren en in november 2017 een jubileumconcert en enkele voorstellingen geven. Ook doet het koor op 16 mei mee aan een korenfestival in het Concertgebouw in Amsterdam, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de bond KBZON. Bovendien neemt het koor deel aan de lustrumeditie van Fulco’s Vocaal Festival in IJsselstein op 21 mei. “Dat willen ze graag doen in mooie nieuwe koorkleding waar al twee jaar voor wordt gespaard. Een aanvulling van duizend euro op het gespaarde bedrag maakt deze wens uitvoerbaar.” Het koor kan met de bijdrage schitteren in nieuwe kleding én met nieuw repertoire en kwaliteiten die door dirigente Chantal Sennema verder zijn ontwikkeld.

Amuse won in 2007 de IJsselsteinse Cultuurprijs 2007 en in 2008 de Kei van Utrecht met de musical Vrouwe Bertha, de heldhaftige kasteelvrouw die in de 13e eeuw het IJsselsteinse kasteel verdedigde.
In 2009 schonk het koor het beeldje van vrouw Berthe, dat aan het Kronenburgplantsoen te zien is.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten