De Old Water Dragons worden derde in Duitsland.
De Old Water Dragons worden derde in Duitsland.

De Old Water Dragons vallen weer in de prijzen

Algemeen 50 keer gelezen

Oudewater - Drakenbootteam de Old Water Dragons zijn op vrijdag 20 januari met 20 peddelaars en een trommelaar afgereisd naar Minden in Duitsland dat 300 km richting Hannover ligt. Aangevuld met leden van de Kaag Dragons en de Riverdragons deden ze mee met de wedstrijden voor de indoor drachenboot cup.

De wedstrijd vond plaats in een zwembad en lijkt op een soort touwtrekken met drakenboten. De twee strijdende partijen werden aan elkaar verbonden door middel van katrollen en een touw om aan elkaar te trekken. Je wint door de tegenstander gelijk een meter achteruit te trekken of door iets naar voren te komen en dat volhouden om daar te blijven liggen. Na een minuut gaat de toeter.

In de eerste heat werden de Oudewaternaren in eerste instantie helemaal weggetrokken. Maar ze kwamen uiteindelijk 70 centimeter terug van de meter die was afgenomen. Na deze middelmatige start wonnen ze alle wedstrijden, behalve die tegen de kampioenen. Deze hadden gewoon te veel ervaring en waren zeer goed getraind en ijzersterk.

Al met al werd het team van de Old water Dragons derde van de 14 verenigingen die meededen. Het is nog geen ander Nederlands team gelukt. In Duitsland is het drakenbootracen een veel grotere sport dan in Nederland. Een bijzondere prestatie dus voor dit enthousiaste team.

Dit jaar zullen ze ook mee doen met het Nederlands kampioenschap en zijn vast van plan om daar kampioen te worden. Iedereen die het leuk lijkt om eens te gaan kijken, kan Start To Paddle doen. Dan mag je vier keer gratis mee peddelen om te kijken of je het een leuke sport vind. Jeugd vanaf 12 jaar, dames en ook ouderen (oudste lid nu is 70 jaar), iedereen is welkom als je goed kunt zwemmen. Je hoeft er niet groot en sterk voor te zijn. De kracht zit in het synchroon peddelen en techniek. Binnenkort gaat ook de website de lucht in. Info: info@oldwaterdragons.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10