Lekker stamppot eten met de scouting.
Lekker stamppot eten met de scouting. (Foto: )

Scouts starten nieuwe jaar met een Hap- en stamptocht door Oudewater

  •   keer gelezen

Oudewater - Traditioneel is de eerste zaterdag van het nieuwe jaar de Boerenkooltocht bij de Scouting Jorisgroep in Oudewater. Zaterdag 7 januari om 17.00 uur is het weer zover. Alle leden van de vereniging lopen met hun ouders, broertjes en zussen een barre tocht door de polder rondom Oudewater en sluiten de tocht af met een bord boerenkool met rookworst in clubgebouw De Draak.


Nieuwe naam

Dit jaar wordt de tocht net even anders dan voorgaande jaren en is er meer dan alleen boerenkool. De tocht is omgedoopt in Hap en stamptocht. Zaterdag 7 januari tussen 17.00 en 19.00 uur maken de scouts een mooie wandeltocht door Oudewater. Hierbij zijn meerdere rustpunten om een ‘hapje’ stamppot te nuttigen en uiteraard een post met warme chocolademelk. Dit jaar dus niet alleen boerenkool maar ook allerlei andere stamppotten, voor ieder wat wils. De scouts sluiten de tocht af in clubgebouw De Draak, hier is het laatste rustpunt.

Interesse?

Scouting Jorisgroep Oudewater is één van de grootste jeugd- en jongerenverenigingen van Oudewater en biedt uitdagende activiteiten voor kinderen en jongeren. Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting voor jongens én meisjes van alles te beleven. Zelf beleven? Kinderen zijn altijd welkom om een keertje te komen kijken en mee te doen. Meer informatie op www.jorisgroepoudewater.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten