Lopen in de mooie natuur rond Montfoort en IJsselstein.
Lopen in de mooie natuur rond Montfoort en IJsselstein.

IJsselTrail door de natuur nieuw voor hardlopers én wandelaars

Algemeen 98 keer gelezen

Montfoort - Er komt een nieuwe uitdagende loop in de regio bij, de IJsselTrail op zondag 26 maart. IJsselTrail in de manier om sportief te genieten van de mooie natuur in IJsselstein en Montfoort. De routes zijn uniek en kennen een zeer gevarieerd omgeving. De deelnemers lopen 10 of 20 kilometer door onder meer het net aangelegd bos van IJsselstein, maar ook langs verschillende eendenkooien en langs zeer mooie kades.

Bij een TrailRun wordt er van de verharde paden afgeweken om hardlopen op een geheel andere manier te beleven. Het gaat hierbij niet zozeer meer om de eindtijd, maar meer om de beleving. De steeds wisselende ondergrond zorgt ervoor dat men constant alert moet zijn. ‘’Wel krijgt iedere deelnemer aan de TrailRun een chip toegestuurd voor de tijdwaarneming, ondanks dat het geen echte wedstrijd is willen de hardlopers graag hun tijd terug kunnen vinden’’, aldus organisator Martijn van Veenendaal. Dit kan via de site.

De TrailRun start bij de jachthaven Marnemoende. Er zijn twee afstanden. De 10 kilometer is 60% onverhard en de 20 kilometer maar liefst 90% onverhard. ‘’Een echte trail dus’’, aldus Van Veenendaal.

Onderweg is er een verzorgingspost met EHBO en water, wel dienen de hardlopers zelf hun bekers mee te nemen!

De TrailWalk kent slechts één afstand, namelijk 20 kilometer. De route is zo goed als gelijk aan de TrailRun, maar start en finish zijn bij korfbalvereniging Fortissimo. Alle wandelaars krijgen een stempelkaart en onderweg een kop koffie aangeboden. ‘’Ook willen wij wat streekproducten aanbieden, zodat men IJsselstein ook kan proeven tijdens de wandeling. Hiervoor zijn we nog op zoek naar sponsoren, men kan zich hiervoor melden via info@ijrun.nl’’

IJsselTrail is een ‘Leave nothing but foot prints’ evenement en loopt door een prachtig natuur. ‘’We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. Bij een ‘Leave nothing but foot prints’ evenement nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energierepen en –gels, maar ook drinkbekers rond of soms nog ver na een waterpost. Dit voorkomen we door er, juist voor de hardlopers, een bekervrij event van te maken. Mede hierdoor is er ook gekozen om een beperkt aantal start bewijzen uit te geven.’’

Voor de TrailRun geldt maximaal 125 lopers per afstand. Bij de TrailWalk zijn slechts 250 startbewijzen verkrijgbaar.

De opbrengsten van IJsselTrail gaat naar verschillende goede doelen, waaronder Team4u, een Roparunteam dat voornamelijk uit IJsselsteiners bestaat. Ook zal er een deel naar De Eendenkooi Stichting gaan. Zij stellen zich tot doel het beschermen en in stand houden van eendenkooien en het kooibedrijf.

Meer informatie is te vinden op de site www.IJsseltrail.nl. Ook inschrijven is hier mogelijk. Maar vol=vol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws gisteren
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport gisteren
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13