Fit & ontspannen door yoga

Algemeen 46 keer gelezen

Wie zich voorgenomen heeft dit jaar meer te ontspannen en gezonder te leven doet er goed aan te starten met yoga. Yoga is een uitstekende manier om stress te lijf te gaan en spanning los te laten. Veel mensen weten dit al en ook binnen de reguliere geneeskunde en op de werkvloer raakt men meer en meer overtuigd van de helende kracht van Yoga. Diverse wetenschappelijke onderzoeken onderbouwen dit inmiddels ook.

Wanneer regelmatig Yoga wordt beoefend onder leiding van een deskundige docent worden vaak grote veranderingen waargenomen door de cursist. Het lichaamsbewustzijn groeit waardoor stress en spanning eerder worden opgemerkt. De lichaamshouding verbetert, waardoor de natuurlijke processen in het lichaam beter kunnen plaatsvinden. En de ademhaling verdiept waardoor meer zuurstof in het lichaam komt en meer afvalstoffen worden opgeruimd.
Daarnaast vindt ook vaak een meer spirituele ontwikkeling plaats. Na een tijdje merken mensen dat ze meer vanuit hun eigen kern leven en minder op de buitenwereld gericht zijn.

Yoga is voor iedereen. Jong en oud, soepel of stijf, gezond of met een beperking. Er zijn rustige lessen die vooral gericht zijn op zachte beweging en ontspanning, pittige lessen die ook het uithoudingsvermogen en de spierkracht verbeteren en speciale lessen voor 55 plussers en voor zwangeren.
In de sfeervolle studio van Artemis Yogacentrum worden yogalessen gegeven door een team van enthousiaste en deskundige docenten. Er worden verschillende yogavormen aangeboden zoals Hatha Yoga, Dru Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Yogilates, 55+ yoga en zwangerschapsyoga. Naast de wekelijkse lessen zijn er regelmatig workshops op het gebied van yoga, meditatie, healing en zelfontwikkeling.
Om te ervaren wat Yoga voor je kan betekenen kun je een gratis proefles aanvragen.

Artemis Yogacentrum is gevestigd aan de Industrieweg 20 in IJsselstein. Het volledige lesaanbod is te vinden op www.artemisyoga.nl of u kunt bellen naar 030 6011170.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10