Na de briefing – met oliebollen – gingen burgemeester en politie 31 december op pad voor de nachtdienst. FOTO: Lysette Verwegen
Na de briefing – met oliebollen – gingen burgemeester en politie 31 december op pad voor de nachtdienst. FOTO: Lysette Verwegen

Burgemeester draait nachtdienst tijdens jaarwisseling

Algemeen 39 keer gelezen

IJsselstein - De jaarwisseling is in IJsselstein rustig verlopen volgens burgemeester Patrick van Domburg. Hij maakte het zelf mee, want net als vorig jaar draaide hij tijdens de jaarwisseling de nachtdienst mee met de politie.

Na de briefing met oliebollen om 22.00 uur begint het werk – patrouilleren door de stad – onderbroken door een nachtelijke lunch met broodjes. “Er is door een flink team en de BOA’s hard gewerkt”, vertelt de burgemeester na afloop.
Het zwaarste incident: “De melding dat na de jaarwisseling een auto met flinke vaart door de straten van een wijk reed, terwijl er veel mensen met vuurwerk en champagne op straat waren.” De bestuurder werd binnen tien minuten aangehouden en zit vast op verdenking van doodslag.

Ook kwam er een melding van brandje in een woning. “Dat had niets met vuurwerk te maken. Het is wel mooi om te ervaren dat mensen voor elkaar zorgen. Buren bekommerden zich direct om de bewoners.” Dat bleek ook bij een scooterongeval. “Een jongere was tegen een paaltje aangereden. De scooter was total loss, maar andere jongeren boden direct de helpende hand en hebben gezamenlijk gewacht op politie en ambulance. Die betrokkenheid zie je echt niet in alle delen van het land”, weet hij uit ervaring.
Ook werd de politie bij een opstootje in de Voorstraat geroepen. “Maar dat hoort bij het ‘normale’ weekend stappen. De jaarwisseling is hoofdzakelijk feestelijk verlopen en veel van wat er gebeurd is heeft niet met de jaarwisseling of vuurwerk te maken.”

Terwijl veel mensen de jaarwisseling vierden was het dievengilde aan het werk. “We kregen een melding van twee pogingen tot inbraak en een gelukte inbraak.” Een verontrustende ontwikkeling vindt Van Domburg. “Het is zorgelijk dat de woninginbraken weer toenemen, ook al zijn de cijfers nog steeds relatief laag. Het is belangrijk dat mensen deelnemen aan projecten als Waaks of WhatsApp-groepen en hun woning beveiligen. Daar gaan we in 2017 weer op inzetten.”

De burgemeester kreeg leuke reacties op zijn aanwezigheid. “Ik heb veel nieuwjaarswensen gehad. En de jongeren vroegen of ik mee de kroeg in ging, maar daar heb ik voor bedankt”, lacht hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 14 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws gisteren
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13