Er zijn alvast beelden opgenomen in de oude brandweerkazerne. Maar het is nog niet zeker of er wel een nieuwe dorpsfilm komt.
Er zijn alvast beelden opgenomen in de oude brandweerkazerne. Maar het is nog niet zeker of er wel een nieuwe dorpsfilm komt.

Is er een nieuwe dorpsfilm in de maak?

Algemeen 56 keer gelezen

LINSCHOTEN - De oude Linschoter dorpsfilms, gemaakt in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zijn inmiddels al jaren zoek. Niemand weet wat er met de oude bewegende beelden is gebeurd. Velen herinneren zich de films die, als ze werden getoond, vooral een feest van herkenning waren.

Ondanks de meest donkere scenario’s is er bij Janneke Severs-Hilgeman nog steeds de hoop dat er misschien ergens, uit een donkere hoek van een kast of zolder de verdwenen super-8 films tevoorschijn komen. De geboren Linschotense vindt het niet ondenkbaar dat films, die voor de historie van het dorp zeer waardevol zijn, inmiddels voor iemand een last kunnen zijn. Er werd door de eigenaar van het materiaal, mannenkoor Zanglust, zelfs een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die leidde naar de films, maar tot nu toe zonder resultaat. Na jaren blijven de oude zwart-wit films de gemoederen nog steeds bezig houden.

“Het is niet omdat ik er zelf op sta, maar wel veel van de na-oorlogse dorpscultuur”, vertelt Janneke. “Familieleden en/of dorpgenoten van toen tijdens hun dagelijkse beslommeringen. Het blijft mooi om te zien. Stel dat iemand de spoelen is tegengekomen, dan is het voor een vinder nu wel heel moeilijk ze aan het dorp terug te geven. Wat mij betreft hoeft niemand te weten waar ze vandaan komen. Ergens op een veilige plaats te vondeling leggen misschien? Als ze er maar weer zijn!.” Info, bel vanaf 17.30 uur: 0348 418426.
Om beelden van het huidige dorp voor later vast te leggen wordt door enkele Linschotenaren een plan gemaakt voor een nieuw te maken dorpsfilm. De intentie is er, maar over de inhoud en de sfeer van de film is op dit moment nog niets helemaal duidelijk.Toch werden vorige week met medewerking van brandweerlieden alvast beelden opgenomen bij de oude brandweerkazerne. Zonder enige toneelervaring ging de uitruk naar de A12 die daarvoor in scène werd gezet, deze ‘acteurs’ buitengewoon goed af.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14