De jeugdvrijwilligers van Karmac Bibliotheek Benschop. V.l.n.r. Diora Brouwer, Suus Hesseling, Silke van den IJssel, Aimée van Wingerden, Ilse van Dijk, Jeffrey Moers, Lika van Midden en Jeffrey van Houten. FOTO: PR Karmac Bibliotheek
De jeugdvrijwilligers van Karmac Bibliotheek Benschop. V.l.n.r. Diora Brouwer, Suus Hesseling, Silke van den IJssel, Aimée van Wingerden, Ilse van Dijk, Jeffrey Moers, Lika van Midden en Jeffrey van Houten. FOTO: PR Karmac Bibliotheek

Schooljeugd aan de slag in de bibliotheek

Algemeen 160 keer gelezen

Kunnen leerlingen van de basisschool ook vrijwilliger worden bij de bieb? Vroeg Ilse van Dijk uit Benschop zich af. En dat kan. Eind vorige week waren er al acht jeugdleden in de Benschopse bibliotheek werkzaam als vrijwilliger. Inmiddels zijn het er elf.

De schooljeugd helpt bijvoorbeeld mee met het opruimen van ingeleverde boeken, houdt de bibliotheek opgeruimd door bijvoorbeeld boeken recht te zetten en legt nieuwe leden uit hoe de zelfbedieningsbalie werk. En ze doen dit met heel veel enthousiasme.

De nieuwe Benschopse Karmac Bibliotheek, opvolger van de Bibliotheek lek & IJssel, is maandag 9 januari officieel geopend door wethouder Johan van Everdingen. Het was na afloop daarvan dat Ilse haar vraag stelde aan Theo Doreleijers, algemeen manager van Karmac Bibliotheek. Haar vraag bracht meer leerlingen op die gedachte.

De bibliotheek is gevestigd in de St. Victorschool en voor iedereen toegankelijk tijdens de schooluren. Daarnaast is de bibliotheek open op maandagavond van 18.15 tot 20.15 uur en op woensdagmiddag van 14.45 tot 15.45 uur. Op deze tijden is er een medewerker van Karmac Bibliotheek aanwezig.
Op vrijdagmiddag is vrijwilliger Annie Buunen, al vele jaren het gezicht van de bibliotheek in Benschop, aanwezig van 13.00 tot 16.00 uur.

Karmac Bibliotheek zoekt ook volwassenen die als vrijwilliger aan de slag willen.

Aanmelden kan in de bibliotheek bij de medewerker, door een briefje in de brievenbus te doen, of via BibliotheekBenschop@Karmac.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46