Veteranen in de Lopikerwaard krijgen nieuw podium

Algemeen 40 keer gelezen

IJsselstein / Lopik - De veteranen in de Lopikerwaard gemeenten - IJsselstein, Lopik, Oudewater, Montfoort en Woerden - krijgen mede door de oprichting van de Stichting Veteranen Lopikerwaard een eigen podium.

De oud-burgemeester van Montfoort, Bert Jansen, heeft samen met een aantal veteranen uit de Lopikerwaard, waarvan sommigen nog in actieve dienst zijn, de Stichting Veteranen Lopikerwaard opgericht. Het belang van het veteranenwerk wordt onderstreept met het feit, dat de vijf burgemeesters en de Commissaris van de Koning zijn toegetreden als Ambassadeur van de Stichting.

Tot voor kort werd er in de regio Lopikerwaard jaarlijks een Veteraneninstuif georganiseerd. Drijvende kracht hier achter was de oud-marinier Marcel Koopmans uit Woerden. Mede om gezondheidsredenen heeft hij dit werk neer moeten leggen.

Het doel van de nieuwe stichting is onder meer het stimuleren van meer maatschappelijke waardering voor de positie van de veteranen, het bevorderen van contact tussen de veteranen onderling, het adviseren van de gemeenten in de Lopikerwaard met betrekking tot het veteranenbeleid en meer bewustwording bij lokale hulp- en zorgverleners. Aandacht voor veteranen blijft onverminderd belangrijk. Zij hebben vaak in (levens)gevaarlijke situaties het land gediend. Elk jaar neemt het aantal veteranen toe. In heel Nederland zijn het er nu circa 117.000.

Het bestuur van de stichting wil, in samenwerking met de 5 gemeenten, enkele keren per jaar een nieuwsbrief uitbrengen met belangrijke informatie en een activiteitenkalender. Daarnaast kunnen veteranen in de Lopikerwaard zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief voor tussentijdse informatie.

Vanzelfsprekend gaat ook gewerkt worden aan een website, die naar verwachting in de loop van 2017 realiteit gaat worden.

Binnenkort zal de eerste papieren versie van de Nieuwsbrief bij de in de Lopikerwaard woonachtige veteranen in de bus glijden.

Daarin zal onder meer melding worden gemaakt van de eerste activiteit van de stichting, namelijk de organisatie van een Veteranenconcert met medewerking van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in het Fulcotheater in IJsselstein op zaterdag 12 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37