Wethouder Jan Vlaar (midden) stelt de nieuwe lichtinstallatie in gebruik.
Wethouder Jan Vlaar (midden) stelt de nieuwe lichtinstallatie in gebruik.

Nieuw licht voor sporthal De Vaart

Algemeen 126 keer gelezen

Linschoten - Er werd gesport onder het licht van TL-buizen, maar inmiddels zijn de werkzaamheden rond de vervanging van de lichtinstallatie in sporthal De Vaart in Linschoten afgerond.

Naast dat deze TL buizen redelijk wat stroom verbruiken, vertoonde de installatie de laatste tijd veel kuren. In een enkel geval kon een competitie wedstrijd niet doorgaan vanwege de uitval van de verlichting.

Dat vond de Stichting Beheer sporthallen Montfoort-Linschoten (SBML) geen aanvaardbare situatie. Zij zijn ervoor om haar gebruikers een goede hal en faciliteiten aan te bieden om op een goede en prettige manier te sporten.

Vandaar dat in samenwerking met de gemeente Montfoort en firma Van den Pol uit Montfoort is gezocht naar een passende oplossing. Er is gekozen voor de toepassing van LED-armaturen. Dit heeft een aantal voordelen. Ten eerste is de lichtopbrengst van LED verlichting duidelijk beter. Ten tweede verbruikt de installatie met LED-armaturen duidelijk minder stroom. Daarmee is de verlichting in De Vaart direct een stuk duurzamer en toekomstbestendiger. LED-verlichting gaat aanzienlijk langer mee dan TL-buizen.

Al met al zijn de gemeente en ook SBML blij met de gekozen oplossing. Want de toepassing van deze vorm van licht past in het duurzaamheidsbeleid van Montfoort.

De aanleg zorgde tijdelijk voor ongemak, omdat men tijdens de aanleg natuurlijk geen gebruik kon maken van de hal. Maar de hele operatie is uiteindelijk in vijf werkdagen uitgevoerd.

Over de lichtinstallatie zelf kan nog het volgende worden vermeld: de lichtsterkte instelbaar in vier stappen: 100 procent, 75 procent, 50 procent en 25 procent. Maar daarnaast kan deze instelling ook stapsgewijs worden aangepast. Verder is de gehele schakelkast vernieuwd en voldoet alles weer aan de huidige eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

SBML hoopt dat hiermee de gebruikers weer op een prettige manier gebruik kunnen maken van de sporthal. Wethouder Jan Vlaar heeft woensdag 25 januari de lichtinstallatie officieel in gebruik gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10