Laatste speelweek najaarscompetitie Apollo

Algemeen 101 keer gelezen

Verslag BC Apollo 14e en laatste speelweek Najaarscompetitie 2016-2017 senioren + jeugd

Afgelopen weekend speelden alle BC Apollo teams thuis.

Apollo 1 – Iduna 9: 1-7 verlies
Een leuke reünie met 4 oud-Apollo spelers was het vrijdagavond op de baan, toen Apollo 1 Iduna 9 uit Utrecht ontving. Brenda van den Broek, Lisa Spaargaren, Sander Blommestein en Brendan Hoogenberg zijn allemaal in de jeugd van Apollo begonnen, zijn competitie-spelers bij Apollo geweest en hebben voor de overstap naar Iduna gekozen, omdat daar meer mogelijkheden voor hen waren. Apollo speelde met de invallers Iwan Kuijf en Jerrel Lit, die goed konden meekomen op het eerste klasse niveau. De herendubbel was direct een driesetter die nipt naar Iduna ging (23-21, 12-21 en 19-21). De damesdubbel en alle single partijen werden door Iduna gewonnen en toen volgde er weer een driesetter in de eerste mix door Jerrel en Cynthia de Keijzer. De punten werden bestreden en gewonnen door Apollo (17-21, 26-24 en 21-18). Helaas ging de tweede mixpartij net verloren (22-24 en 19-21). Aan het einde van deze competitie staat Apollo 1 onderaan in de poule, waardoor degradatie helaas na een jaar in de eerste klasse niet te voorkomen is.

Apollo 2 – Olympia SV 1: 5-3 winst
Bijna los van de nummer 2 had Apollo 2 aan 2 winstpunten voldoende om kampioen in de tweede klasse te worden. Dus zo werd de wedstrijd tegen Olympia SV 1 uit Ochten begonnen door de 3 vaste heren en 3 dames, waarbij invalster Jetske Hoornenborg na 3 invalbeurten aan het team was toegevoegd. De herendubbel werd nipt gewonnen met maar 2 punten verschil in beide sets. De damesdubbel ging naar Olympia, waarna de enkelpartijen aan de beurt waren. De eerste partij werd door Colin Flentge gewonnen, waardoor het kampioenschap een feit was. De 14 jarige Colin debuteerde dit jaar in dit team, omdat hij zelf aangegeven had bij de senioren te willen spelen. Dat heeft hij niet onverdienstelijk gedaan en hij heeft zijn steentje aan de overwinning zeker bijgedragen. Er waren direct bloemen voor de spelers, die hun wedstrijd onderbraken om de hele zaal te laten meegenieten van hun eerste plaats. Na 6 partijen waren de punten gelijk verdeeld. De eerste mixpartij van Colin en Esmeralda de Meij werd in een spannende driesetter gewonnen (19-21, 21-6 en 21-14). Ook de laatste mixpartij werd in een tweesetter door Apollo gewonnen. Het kampioenschap was binnen en de spelers werden na afloop ook door voorzitter Rob Tamboer HARTELIJK GEFELICITEERD.

Apollo 3 – DVS Utrecht 8: 6-2 winst
De derde plaats van Apollo 3 in de poule stond al vast en werd ook tegen DVS Utrecht 8 bevestigd. De single partij van Jos Sanders ging net verloren (12-21 en 24-26) en ook de allerlaatste mixpartij door Edwin van Es en Sandra Altena viel met een driesetter net in het voordeel van DVS Utrecht uit (21-13, 15-21 en 20-22). De overige partijen waren voor Apollo 3 en zo eindigt op een mooie 3e plaats  in de 4e klasse aan het einde van deze competitie.

Apollo 4 – Barneveld 6: 2-6 verlies
De laatste wedstrijd van Apollo 4 tegen Barneveld 6 werd met 2 heren begonnen, die allebei niet 100% fit waren. De 3 dames deden wat ze konden, maar toch werden alle partijen in 2 sets gespeeld en was na 3 uur de wedstrijd ten einde. De twee singles van Manon Flentge en Quido Smits werden netjes gewonnen, waarbij Quido tot het uiterste van zijn krachten ging (27-25 en 23-21). Een matige tweede helft van het seizoen heeft erin geresulteerd, dat Apollo 4 op de vijfde plaats (van de 8) eindigt in de 4e klasse.

Apollo 5 – Flevoland 4: 5-3 winst
Wat in de eerste helft van de competitie niet lukte, ging in de tweede helft beter: er werden diverse partijen gewonnen en er waren meer gelijkspel eindstanden. Zo ook vrijdagavond, toen Apollo 5 Flevoland 4 ontving. Na de eerste 4 wedstrijden waren de punten nog gelijk verdeeld. 3 van de 4 single partijen werden gewonnen. De eerste mixpartij werd in een spannende driesetter (de enige: 15-21, 22-20 en 6-21) verloren, maar de laatste mix was weer voor Apollo. In de poule is Apollo 5 in de 4e klasse op een 7e plaats geëindigd.

Apollo M1 – Thiela M2: 4-4
De laatste avond werd met invaller Arthur Veger gespeeld, die de week ervoor nog bij Apollo 4 had ingevallen. Het vertrouwen was aanwezig dat hij op het hoge niveau zou kunnen meespelen, en dat vertrouwen heeft Arthur niet beschaamd. Na de eerste 4 wedstrijden waren de punten gelijk verdeeld. Toen won Arthur zijn enkelspel na een spannende driesetter (14-21, 21-11 en 21-18). De laatste 4 wedstrijden werden ook weer gelijk verdeeld, waardoor 4-4 de eindstand werd. Afhankelijk van de overige wedstrijduitslagen eindigt Apollo M1 op een 4e, 5e of 6e plaats in de poule in de Hoofdklasse.

Apollo M2 – De Kantjils M1: 7-1 winst
Zondag ontving Apollo M2 de Wageningse ploeg De Kantjils M1. Om op de 2e plaats in hun poule te blijven staan waren punten nodig, want de nummers 3 en 4 hijgden in hun nek. Uiteindelijk waren er 4 tweesetters en 4 driesetters voor nodig om met 7-1 te winnen, waarbij alleen de allerlaatste driesetter verloren ging. Mooie setstanden, waarbij Marcel Heins en Erik Lit in hun dubbelspel tot het uiterste gingen (26-24 en 21-18). Er werden genoeg punten gescoord om op de 2e plaats in hun poule in de 1e Klasse te eindigen.

Uitslagen jeugd (zondag):

Apollo J1 – Culemborg J1: 2-6 verlies. Alleen de damesdubbel en een damesenkel partij werden netjes gewonnen in driesetters. In totaal 3 driesetters gespeeld.. Eindklassering 8e in de poule.Aapollo J2 – Culemborg J2: 3-5 verlies. De damesdubbel en een damesenkel partij werden overtuigend gewonnen in tweesetters, en ook één mix ging voor de wind. Er werd één driesetter gespeeld. Eindklassering 7e in de poule.

Apollo J3 was vrij. Kampioen! GEFELICITEERD! Dit team was vrij, maar moet op 25 februari a.s. in Amersfoort strijden tegen de andere kampioenen van Regio Centrum. 

Apollo J4 – De Kantjils J5: 6-2 winst. Voor dit team was het een lange en zenuwslopende wedstrijd. Het niveau van de tegenstander was vergelijkbaar, dat leidde tot mooie rally’s en zelfs vijf driesetters. Het resultaat was met 6-2 zeer tevredenstellend. Eindstand: 3e plaats van de 7.

Apollo J5 – Smasing J3: 0-8 verlies. Eindklassering 4e plaats van de 7.

Dit waren de laatste wedstrijden van de Najaarscompetitie 2016-2017 senioren en van de Jeugdcompetitie. De Voorjaarscompetitie voor de senioren vangt aansluitend aan, waarbij de eerste thuiswedstrijd op vrijdag 10 februari a.s. om 20.00 uur in de IJsselhal gespeeld wordt. Publiek is van harte welkom.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10