VVIJ heeft de competitie na de winterstop hervat met een 3-2 overwinning op DSOV. FOTO: Peter Vos

Voetballers zijn klaar met de winterstop

Algemeen 82 keer gelezen

IJsselstein / Lopik - De eerste voetbalwedstrijden na de winterstop. VVIJ wint; teleurstellend gelijkspel voor IJFC; zure nederlaag voor Benschop. Andere wedstrijden afgelast.

VVIJ - DSOV: 3-2
VVIJ heeft de competitie na de winterstop hervat met een 3-2 overwinning op DSOV. In de eerste helft overrompelden de IJsselsteinse voetballers de fysiek sterke mannen uit Vijfhuizen. Slechts met overtredingen waren de IJsselsteiners te stoppen. Uit twee van de hieruit volgende vrije trappen, op de rand van het strafschopgebied, wist VVIJ te scoren. Twee maal krulde Bob de Vries die de bal van iets meer dan 16 meter fraai in de kruising.
Na de rust liet VVIJ zich wat terug zakken. DSOV maakte hiervan dankbaar gebruik. Een overtreding in de zestien leidde tot een goed ingeschoten strafschop, die de uitstekend keepende Thimo van der Mueren kansloos liet. Vijf minuten later werd het zelfs 2-2 toen een uitstekende redding van de IJsselsteinse keeper voor de voeten van een Vijhuizenaar belandde. Van achterover leunen was nu geen sprake meer en VVIJ ging weer in de aanval. Langzaam kantelde de wedstrijd. Uiteindelijk was het Peter Woest die langs twee verdedigers slalomde en Bob de Vries de gelegenheid bood om de winnende 3-2 te scoren. Door deze overwinning stijgt VVIJ weer naar de 6de plek op de ranglijst. FOTO: Peter Vos

SVM - IJFC: 1-1
Zeker in de tweede helft heeft koploper IJFC er alles aan gedaan om de drie punten mee naar IJsselstein te nemen, maar het zat niet mee. Zo eindigde de wedstrijd in Maartensdijk tegen SVM in 1-1. IJFC verloor twee punten in de strijd om het kampioenschap.
IJFC ging meteen in de aanval, terwijl de Maartensdijkers kozen voor snelle counters vanuit de verdediging. Het was SVM dat na een kwartier met veel geluk op voorsprong kwam toen Gerben Renes bij het wegwerken tegen de rug van de tegenstander schoot, waardoor de bal onhoudbaar in de IJsselsteinse goal verdween. IJFC herpakte zich van deze tegenslag en probeerde voetballend de verdediging van SVM te slechten. In de tweede helft pakte IJFC met succes de draad weer op. En met succes. Kort na de hervatting legde Gijs van der Poel met een droge schuiver de gelijkmaker in het doel na een slimme steekpass van Matthijs van Geffen. IJFC kwam nog nog dicht bij de overwinning, maar de scheidsrechter keurde een harde inkopper van Boy van Caspel af omdat de bal niet achter de de doellijn zou zijn geweest. IJFC behoudt wel de eerste plaats met nog altijd twee punten meer dan Odysseus.

Bunnik’73 - VV Benschop: 3-1
De domper was groot voor VV Benschop na de 3-1 nederlaag bij het onderaan staande Bunnik’73. De ploeg begon na een mooie oefenreeks vol vertrouwen aan de tweede competitiehelft en kwam na twintig minuten op voorsprong toen Jeroen Lamboo koelbloedig afrondde na een een splijtende pass van Mike Vergouw. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar Benschop kwam direct na rust bedrogen uit toen de met een geweldige inzet voetballende Bunnikse ploeg een buitenkans na een ongelukkig moment in de Benschopse verdediging met een geweldige knal verzilverde. Bunnik rook zijn kans op meer en Benschop moest vol aan de bak om Bunnik van zich af te houden. Een klein kwartier later vierde Bunnik echter na een snelle uitbraak toch de 2-1 voorsprong. Vijftien minuten voor tijd was het gedaan met Benschop na een vervelende fout van keeper Mitchell van Oort. De druiven waren zuur voor Benschop.

Afgelast

De wedstrijd in de 3e klasse D tussen Lopik en Focus’07 werd afgelast. Ook het duel tussen FC Oudewater en SPV’81 ging niet door.

Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 19 uur geleden
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 23 uur geleden
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws gisteren
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws gisteren
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09
Montfoort SV'19 pakt broodnodige punten, IJFC verrast sterk PVCV en ander voetbal Sport 22 apr, 08:50