Jaap Schimmel en zoon Dennis (rechts), genieten met assistent-bedrijfsleider Panoven Nick van den Engel en caissière Lin van de enthousiaste reacties op de monopolyactie. FOTO: Lysette Verwegen
Jaap Schimmel en zoon Dennis (rechts), genieten met assistent-bedrijfsleider Panoven Nick van den Engel en caissière Lin van de enthousiaste reacties op de monopolyactie. FOTO: Lysette Verwegen

IJsselsteins Monopoly is een schot in de roos

Algemeen 403 keer gelezen

IJsselstein - Het college van burgemeester en wethouders kreeg vorige week een eerste echt IJsselsteins Monopolyspel aangeboden. Maar wie snel spaart bij Plus J. Schimmel kan binnenkort ook zelf eigenaar worden van het Imminkplein of de Touwlaan, geld incasseren bij een van de vier tramhaltes, huizen en hotels bouwen op de Paardenlaan of onbetaalbare huur vragen voor de Noord IJsseldijk.

Het wereldberoemde Monopolyspel – wie kent het niet - heeft in deze unieke versie een extra dimensie: IJsselsteinse straten, lokale kranten en geld van de lokale bank. De spaaractie blijkt een schot in de roos: van de duizend beschikbare spellen is ruim de helft al gereserveerd. De eerste spellen zijn deze week uitgegeven. “Er zijn veel mensen die samen sparen”, weten de Plus-medewerkers.

Achter de schermen is Jaap Schimmel al twee jaar bezig om het IJsselsteinse collectors item rond te krijgen. Tussen de werving van personeel voor de nieuwe Plus aan de Panoven was het flink aanpakken. “Licentiehouder Hasbro, die het monopolie van Monopoly heeft – moest toestemming geven. We moesten in het Engels corresponderen en aan allerlei voorwaarden voldoen. Vandaar dat er maar duizend spellen beschikbaar zijn. Moeilijk, maar als we iets willen dan gaan we ervoor.”
Leuk was de invulling van het bord met de straten. “Vrienden van ons zagen ons op een avond door IJsselstein rijden en overal stoppen. Ze vroegen de volgende dag of ik op zoek was naar een ander huis, terwijl wij alleen maar wilde checken of we een goede afspiegeling van de stad op het bord zouden krijgen.”

Klanten krijgen bij besteding van 10 euro een spaarzegel. Bij een volle kaart met 25 zegels kan het spel – waarde 59,95 euro – worden gekocht voor 29,95. Reserveren kan bij aanbetaling van 10 euro. De spellen moeten voor 19 maart zijn opgehaald. Kijk ook op Facebookpagina Plus J. Schimmel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 21 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13