Gerdine van de Ven met haar nieuwe voorzittershamer van het STRO. (Foto en tekst: Margreet Nagtegaal)
Gerdine van de Ven met haar nieuwe voorzittershamer van het STRO. (Foto en tekst: Margreet Nagtegaal)

Even voorstellen... Gerdine van de Ven

Algemeen 151 keer gelezen

Oudewater - Onlangs nam Gerdine van de Ven de voorzittershamer over bij het STRO (Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater) van Bernard de Wit. Zelf zegt ze daarvan ‘Je weet wel wie je in huis haalt.’ Daarom stellen we graag Gerdine aan de lezer voor.

Gerdine is van origine een Brabantse maar voelt zich in Oudewater erg thuis. “Ik heb een moeilijk jaar achter de rug door het verlies van mijn partner maar ben hier met zoveel warmte omringd, dat is echt bijzonder.”

Door haar werk in Direct Marketing wilde ze destijds naar het midden van het land en omdat ze Oudewater wel kende van de diverse bezoekjes, besloot ze in deze stad naar een pand te gaan zoeken. Eerst woonde ze in de Wijdstraat en nu al weer 18 jaar in de Havenstraat. “Alle verbouwingen liet ik doen door de lokale ondernemers. Dat is een vast principe van mij.”

Uitzicht

Het karakteristieke pand in de Havenstraat had beneden kantoor en boven ging ze zelf wonen omdat het uitzicht zo mooi was. Haar bedrijf floreerde prima totdat ze in 2005 erg ziek werd en besloot haar bedrijf te verkopen. “Wat er ook zou gebeuren, ik wilde de zaak verkopen en dat inclusief overname van het personeel omdat ik de continuïteit niet kon waarborgen.” Maar gelukkig liep deze spannende tijd goed af voor Gerdine. Ze ging als interim marketing klussen doen in het vak waarin ze inmiddels heel wat expertise had opgebouwd.

Vrijwilligerswerk

In die tijd ging een nieuwe wereld voor haar open toen ze met vrijwilligersorganisaties te maken kreeg. Via de Adviescommissie voor het Ouderenbeleid Gemeente Utrecht stapte ze een wereld in die niet erg marketing-denkend was en het werken met ambtenaren was heel anders dan ze gewend was in het bedrijfsleven. Van het één kwam het ander. In Oudewater doet ze inmiddels veel met vrijwilligerswerk zoals Oudewater.net, vrienden van het Hospice Oudewater en de mozaïekbanken. Vooral het fondsenwerven en communicatie gaat haar goed af en haar nieuwe taak als voorzitter bij STRO pakt ze graag op.

Verbinden

“Ik wil graag verbinden, alle losse initiatieven op het gebied van toerisme en recreatie wil ik graag samenbrengen.” Ze vindt dat de toeristen ook in de winter Oudewater zouden moeten bezoeken en dat ze best wat langer mogen blijven. “Maar dan moet er ook meer te bieden zijn.”

Ze heeft zin in haar nieuwe taak. Gezien de vele ervaring en kennis op het gebied van communicatie en marketing is deze voorzittershamer haar wel toevertrouwd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws gisteren
• De huidige bestuursleden: Gerard Vendrig, Piet van Kats en Harry van Rooijen
Hoe mannenkoor St. Caecilia uit Cabauw opeens 100 jaar werd Nieuws 17 apr, 08:00
• Voorzitter Jeanette de Neijs
PSIJ adviseert gemeente en inwoners met vragen in sociaal domein Nieuws 16 apr, 18:00
• Jeroen en Sis openen Deb Butik
Kledingwinkel Deb Butik opent naast Deb Koncept: samen sterk in eigen segment Zakelijk 16 apr, 17:45
• De 18de-eeuwse slingermuur bekend onder de naam 'slangenmuur' is toe aan restauratie.
Mooie plannen voor erfgoedherstel in Montfoort en Linschoten Nieuws 16 apr, 17:12