Afbeelding

Grieperdepiep hoera!

Algemeen 56 keer gelezen

In de auto onderweg naar huis, zo ongeveer schijndood, hoorde ik op de radio dat de griepepidemie nog niet voorbij is. Al acht weken houdt hij aan. Acht weken lang ontsnapte ik aan zijn tengels, terwijl om me heen de mensen bij bosjes bezweken.

Ik wilde mijn weerstand al als superieur bestempelen tot mijn vriend ook ziek werd en de griepbeestjes kans zagen mijn immuunsysteem binnen te dringen. Nu lig ik op bed met paracetamol, thee en zakdoeken om me gezelschap te houden. Gelukkig is mijn e-reader goed gevuld en werkt internet, want na een enorme dosis slaap ben ik toch echt wel wakker, ziek of niet. En dan begint de verveling. Sowieso is ziek zijn als volwassene heel wat minder leuk dan als kind.
Toen ik een klein Meritje was vond ik een griepje geen punt. Ik mocht thuisblijven van school, mijn moeder bracht me thee en beschuitjes met suiker, ik lag beneden op de bank met mijn dekens en de tv stond de hele dag aan. Ik voelde me enorm zielig en dat mócht ook, even heerlijk wentelen in de zorgen van mijn ouders en geheel legitiem nietsdoen. Als volwassene is het wat anders. Allereerst heb je een schuldgevoel dat je je collega’s in de steek laat, dus het duurt even voor je naar huis gaat. Lig je eenmaal in bed, klaar om je over te geven aan de bacillen, moet je je koortsige kadaver weer uit bed slepen om boodschappen te doen. Want ja, wie doet het anders? Make-up is teveel moeite dus je schuifelt met je hoofd naar beneden door de Jumbo in de hoop dat niemand langer dan een tel naar je kijkt. Met je bloeddoorlopen ogen en snotneus. Eenmaal thuis kan je jezelf wel heel zielig vinden, maar niemand die dat bevestigt. Nee, als volwassene is dat hele ziek zijn niks meer aan. Ik besluit graag met een leuk feitje. Mannengriep is écht erger!
Oestrogeen, het vrouwelijke hormoon, is een extra bescherming tegen griep-symptomen. Daarom raakt de griep mannen harder. Ze zeggen dus niet voor niks: vrouwen worden weer beter na een griep en mannen staan op uit de dood.

Merit van Schalkwijk
meritmaaktmee@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23