Moeilijk begin voor vrouwen IJFC

Algemeen 43 keer gelezen

In Amsterdam tegen Wartburgia VR2 die deze middag versterkingen kende van speelsters die normaal op topklasse niveau acteren.
IJFC kwam wel op volle sterkte daar verschillende, voor de winterstop geblesseerde, speelsters weer zijn aangesloten. Deze ontbrak het echter aan voldoende wedstrijdritme. Deze ingrediënten samen maakten dat het begin voor IJFC nerveus en onzorgvuldig oogde.

Wartburgia (WB), die de punten heel hard nodig had (laatste positie voor deze wedstrijd) startte gelijk aanvallend zonder het keepster Tamara en de verdediging echt heel moeilijk te maken. Het duurde een 20-tig tal minuten voor IJFC daar aanvallende impulsen tegenover kon stellen.

In deze fase werd IJFC gevaarlijker dan WB. WB had wel overwicht maar geen uitgespeelde kansen tot nu toe. De kansen voor IJFC oogden gevaarlijker; oa Robin Hendriks met een vrije trap en Ester Weerdenburg die een schot over de uitkomende keepster maar ook over het doel zag gaan hadden meer verdiend.

Het veldspel werd wat gelijker al kende WB vandaag meer speelsters van sterkere individuele klasse. Die overmacht werd na 27 minuten omgezet in een voorsprong. Altijd een lastig moment, kom je zelf meer aan aanvallend spel toe krijg je een goal tegen.

Uit een corner werd de bal weggewerkt maar opnieuw voorgezet waar een WB speelster tussen de verdedigsters toch haar voet achter de bal kreeg en deze hoog inzette en al dalende niet meer gekeerd kon worden en het doel in ging. Teleurstellend maar IJFC wist het betere spel vast te houden en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Die viel in de 33ste minuut. Audrey van der Horst gaf een mooie dieptepass op Ester die solo door kon trekken naar de 16-meter waar de uitkomende keepster de bal, onder haar doorgeschoten, het doel in zag gaan.

De vreugde was echter van korte duur. Al een minuut later scoorde WB weer. Een foutje op het middenveld van IJFC ging daaran vooraf. WB schakelde veel sneller om en zo stond Tamara Kamps oog in oog met een aanvalster. Ze kon het schot in eerste instantie keren maar de rebound ging er in.

IJFC weer op zoek naar de gelijkmaker. Opnieuw een ongelukkig moment. In balbezit zijnde op eigen helft druk door WB waardoor er werd teruggespeeld op Tamara, die de bal onfortuinlijk naar een tegenstander schoot die daar wel raad mee wist en zo werd de stand net voor rust 3 – 1.

Na de thee een direct aanvallend IJFC om zo de stand weer wat gelijker te krijgen. Helaas werd het anders. Een vrije trap van WB rechts buiten de 16-meter werd prachtig op maat gegeven en een aanvalster kon hard inschieten. Zo keek IJFC na 5 minuten in de 2de helft tegen een 4 – 1 achterstand aan.

Het siert de IJFC speelsters dat er niet werd opgegeven en gek genoeg leek het alsof de laatste schroom er nu ook af was. Brutaler, meer gepassioneerd en overtuigender werden duels aangegaan, zuiverder gespeeld en WB werd flink onder druk gezet.

Zo werd het na 75 minuten spelen 4 – 2 door een goal van Audrey van der Horst. Een aanval ging daaraan vooraf met Laura Gaassenbeek in een hoofdrol op de rand 16-meter waar zij goed doorging om een hoge bal verder het doel in te werken. Maar daar waren ook de keepster en een tegenstander en die botsten waarna de bal doorkwam bij Audrey die eenvoudig in kon tikken.
De keepster had flink wat tijd nodig om bij te komen.

IJFC bleef WB goed en moedig onder druk zetten en dat gaf kansen. WB probeerde de angel uit de aanvallen te halen o.a. door te vertragen. Daarmee konden ze niet voorkomen dat IJFC de aansluitende treffer maakte.

In de 88ste minuut een prachtig schot van Robin die via de lat terug het veld inkwam waarna Audrey de bal kon voorzetten en Shamarah Lemmers de 4 – 3 maakte. Met weinig tijd nog op de reguliere klok maar wetende dat er flink wat minuten bij geteld zou worden wegens het vele en lange oponthoud gaf dat zicht op meer. Helaas telde de scheidsrechter te weinig tijd bij en zo bleef de stand in het voordeel van WB.

Volgende week is het carnaval en de week erop, 4 maart, spelen VR1 om 14.00 uur thuis tegen Rhoon die samen met IJFC op de, net, veilige plaatsen staan. Als IJFC dan start met de passie die het liet zien in het laatste deel van deze strijd is dat garantie voor een hele mooie middag!

Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 21 uur geleden
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 22 uur geleden
• De huidige bestuursleden: Gerard Vendrig, Piet van Kats en Harry van Rooijen
Hoe mannenkoor St. Caecilia uit Cabauw opeens 100 jaar werd Nieuws gisteren
• Voorzitter Jeanette de Neijs
PSIJ adviseert gemeente en inwoners met vragen in sociaal domein Nieuws 16 apr, 18:00
• Jeroen en Sis openen Deb Butik
Kledingwinkel Deb Butik opent naast Deb Koncept: samen sterk in eigen segment Zakelijk 16 apr, 17:45
• De 18de-eeuwse slingermuur bekend onder de naam 'slangenmuur' is toe aan restauratie.
Mooie plannen voor erfgoedherstel in Montfoort en Linschoten Nieuws 16 apr, 17:12
Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 16 apr, 15:43
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 16 apr, 15:33