Benschop knokt zich in polderderby langs IJFC

Algemeen 53 keer gelezen

IJsselstein / Benschop - Een zonovergoten sportpark Groenvliet, een uitstekend toneel voor een derby. IJFC staat bovenaan in de 3de klasse op de voet gevolgd door Odysseus. Benschop staat in de middenmoot en wil graag aansluiting bij de kopgroep. Het beloofde zaterdag dus een spannend duel te worden. En spannend werd het!

IJFC is misschien de technisch betere ploeg, maar dit werd gecompenseerd door de tomeloze inzet van de voetballers uit Benschop. Het fysiek sterkere Benschop gaf dan ook geen kans weg in de eerste helft, terwijl het zelf enkele kleine kansjes wist te creëren. De uitstekend keepende Mike Maaswinkel wist zijn doel echter schoon te houden zodat de ruststand 0-0 bleef.

In de tweede helft kreeg IJFC iets meer vat op de wedstrijd. Benschop bleef met veel inzet en energie spelen. Uiteindelijk werd deze inzet beloond. In de 93ste minuut kreeg IJFC de bal niet uit het strafschop gebied. Vanuit de scrimmage wist Jeroen Lamboo de bal met een fraaie omhaal uit de lucht te plukken en onhoudbaar voor keeper Mike Maaswinkel in het doel te schieten. De vreugde in het Benschopper kamp was groot en niet lang daarna floot de scheidsrechter af.

Uiteindelijk een verdiende 0-1 overwinning voor Benschop waardoor IJFC naar de tweede plaats op de ranglijst zakt en Benschop IJFC op kousenvoeten nadert.

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41