Kardinaal Eijk en hulpbisschop Hoogenboom schoven aan bij een extra samenkomst van De Warmtebron, de dagopvang voor ouderen in Benschop. FOTO: De Warmtebron.
Kardinaal Eijk en hulpbisschop Hoogenboom schoven aan bij een extra samenkomst van De Warmtebron, de dagopvang voor ouderen in Benschop. FOTO: De Warmtebron. (Foto: )

Kardinaal Eijk bezoekt dagopvang De Warmtebron

  •   keer gelezen

Benschop - Kardinaal Eijk en hulpbisschop Hoogenboom schoven aan bij een extra samenkomst van de Warmtebron. Dit bezoek vond plaats in het kader van het diaconale werk binnen het bisdom.


Met werkbezoeken als deze willen zij het belang van diaconale activiteiten onderstrepen.

De dagopvang is opgericht met als doel eenzame ouderen in Benschop en omgeving één keer per week een gezellige dag te bieden, inclusief een warme maaltijd. Het is een initiatief van Ans van den IJssel en Annemiek van Vliet.

In het aansluitende gesprek vertelden de gasten hoezeer zij zich thuis voelen bij deze opvang, die gekenmerkt wordt door een ontspannen sfeer. Het is een soort huiskamer gevoel. ‘’Ik ben hier dan ook niet meer weg te slaan’’, aldus een van de gasten.

Kardinaal Eijk was onder de indruk van dit bijna professioneel aangepakte initiatief en wilde dan ook zijn zegen wensen bij dit belangrijke werk. ‘’Ga zo door.’’

Het bezoek vond plaats op vrijdag 17 februari.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten