Foto: Apollo
Foto: Apollo (Foto: )

Apollo J3 kampioen tijdens Regio Kampioenschappen Centrum Junioren 2017

  •   keer gelezen

Op zaterdag 25 februari speelde kampioen Apollo J3 in Amersfoort tijdens de Regio Kampioenschappen Centrum Junioren 2017 tegen Harderwijk J3, de andere kampioen van de regio. Om 9 uur startte in Amersfoort de wedstrijd. Het team bestond uit: Bjorn Baas, Renzo Blind, Remco Schinkel, Demi Tersteeg en Liana van Zantvliet.


Erg nerveus en benieuwd hoe sterk de tegenstander was begon de eerste partij. Jammer genoeg werd deze heren dubbel verloren in twee sets. De dames deden het beter en wonnen in twee sets.

Daarna was de beurt aan de enkel partijen. Remco verloor in een spannende partij met veel lange rally’s. Demi had geen moeite met haar tegenstander en won overtuigend in twee sets. Bjorn maakte het wat spannender. Hij won de eerste set nipt en verloor de tweede ruim. De derde set ging aardig gelijk op, maar Bjorn verloor jammer genoeg met 18-21. Liana won haar partij en zette de stand op 3-3 met nog twee partijen te gaan.

De mix met Remco en Demi begon moeizaam. De eerste set werd verloren met 13-21. In de tweede set zochten ze een antwoord op de vrij sterke heer en uiteindelijk werd die ook gevonden. De tweede en derde set gingen beide met 21-17 naar Apollo. De laatste partij gaf de doorslag. Renzo en Liana wonnen heel netjes in twee sets de partij en zo ook de verdiende overwinning. 5-3 voor Apollo en dus terecht Regiokampioen.

Trots werd de beker in ontvangst genomen en de meegereisde ouders waren natuurlijk ook supertrots.

Bij de Senioren kwam kampioen Apollo 2 in de 3e klasse uit in Arnhem op de Regio Kampioenschappen Centrum Senioren 2017. Het team bestond uit: Chris Baegen, Enno Schop, Collin Flentge, Esmeralda de Meij en Femke Werensteijn. In de poulefase wonnen zij met 8-2 van BC Hellas 2 uit Nunspeet en verloren zij met 2-8 van BC Ellaar 3 uit Arnhem. In de halve finale moesten zij met 3-8 het onderspit delven tegen Leusder BC 3 uit Leusden, dat in de finale aan het kortste eind trok tegen BC Ellaar 3, dat overtuigend met 10-0 kampioen werd. Apollo 2 vond het leuk tegen de uiteindelijke kampioen gespeeld te hebben.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten