Nachtzuster Marrie krijgt een oprechte knuffel bij haar afscheid van de Lindescote. (Tekst en foto: Janneke Severs-Hilgeman)
Nachtzuster Marrie krijgt een oprechte knuffel bij haar afscheid van de Lindescote. (Tekst en foto: Janneke Severs-Hilgeman) (Foto: )

Afscheid van een bijzondere nachtzuster

  •   keer gelezen

Linschoten - Na tien jaar werkzaam geweest te zijn in de Lindescote (huidig zorgcomplex Lindewaard) is het voor Marrie tijd om te gaan genieten van haar pensioen. Daarom werden bewoners en collega’s op gebak getrakteerd. Door de bewoners wordt de nachtzuster van harte vrije tijd gegund maar wat zullen zij, de collega’s en het management deze loyale, lieve en zorgzame kracht enorm gaan missen.
Ook Marrie heeft zo haar herinneringen aan de tijd in het Linschoter woon- en zorgcomplex. “Ik heb altijd met veel plezier gewerkt. Je zou zeggen dat iedereen slaapt ‘s nachts en je daardoor weinig contact heb met de bewoners. Maar juist die nachtelijke uren kunnen voor bewoners soms enorm lang duren vooral als zij zich niet lekker voelen of problemen hen wakker houden. Sommige van hen ken ik al zo lang en daardoor ontstaat een bijzondere band. Moeilijk om die nu te verbreken”, legt de pensionado uit. Neeltje (94) moet even zuchten. “Marrie was voor mij een geweldig. Ze werkte vanuit haar hart, dat is bijzonder. Zonder de anderen te kort te doen: zoals zij zijn er weinig.” Truus (95) was altijd blij als ze wist dat Marrie nachtdienst had. “Het voelde vertrouwd. Ik hoefde haar niks te zeggen. Ze wist precies wat ik wilde, van een praatje maken bij slapeloosheid tot en met de jam voor het ontbijt. Natuurlijk kan ze niet beloven ons nog ‘s op te bezoeken maar ik zou het niet erg vinden als ze dat toch nog ‘s doet.”


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten