Gijs Metz en Daniël (van het kindertehuis) zijn op de foto druk met elkaar in overleg. (Foto van Stichting Kenia-project; tekst: Margreet Nagtegaal)
Gijs Metz en Daniël (van het kindertehuis) zijn op de foto druk met elkaar in overleg. (Foto van Stichting Kenia-project; tekst: Margreet Nagtegaal) (Foto: )

Lekker uit eten voor het goede doel

  •   keer gelezen

Oudewater - Sinds 2009 is Stichting Kenia-project verantwoordelijk om het werk in Kenia van Teus en Leny Bos voort te zetten. Elk jaar gaat iemand van het bestuur een kijkje nemen in het weeshuis. Afgelopen maand reisde secretaris Gijs Metz met zijn vrouw voor de tweede keer naar het kindertehuis. “De eerste keer was erg wennen aan de situatie daar”, vertelt Gijs Metz. “Voor onze begrippen is het erg armoedig.”


Vanuit het huis worden totaal 63 kinderen verzorgd en begeleid in de hoop dat ze een betere toekomst krijgen.

Met de kinderen gaat het goed, ze zien er vrolijk uit, krijgen onderwijs en voeding en wonen er meestal totdat ze volwassen zijn.

Het kindertehuis wordt gerund door drie ouderechtparen. De overheid in Kenia maakt ook graag gebruik van deze opvang maar stelt ook de nodige eisen.

Afgelopen jaren konden een aantal zaken opgepakt worden. Het sanitair werd betegeld, er kwamen kleinere slaapkamers voor vier kinderen in plaats van de grote slaapzalen, er werden gordijnen en brandblussers opgehangen en op de speelplaats kwamen meer speeltoestellen.

Ook werden een aantal watertanks geplaatst en kwamen er computers in huis.

Om het huis te stimuleren zichzelf te kunnen voorzien van een aantal levensbehoeften werd grond aangekocht voor het verbouwen van mais en groenten en er kwamen twee koeien voor de melk.

Gijs Metz kon alles met eigen ogen aanschouwen en is blij dat het werk nog steeds doorgaat.

“Elk jaar gaat er een vast bedrag naar toe. Ondanks de inflatie in Kenia is het bedrag niet bijgesteld en dat is een teken dat ze gedeeltelijk al zelfvoorzienend zijn.”

Een brede groep uit Oudewater steunt deze stichting trouw. Om de kas nog wat te spekken is er binnenkort een restaurantactie. Aanmelden voor het Kenia-diner moet voor 16 maart via de website:

www.kenia-project.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten