Foto:

De beste voorlezers van IJsselstein

  •   keer gelezen

IJsselstein - In theater Pantalone zijn vorige week de voorrondes gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens de twee voorrondes lazen de winnaars van de negen deelnemende IJsselsteinse scholen voor uit hun favoriete boek.


Op de tribunes werd door de klasgenoten van de deelnemers muisstil geluisterd en bij de wisselingen oorverdovend gestampt en aangemoedigd. Zelfs waves en spandoeken ontbraken niet. De jury had een moeilijke taak, maar koos uiteindelijk Aylina Haurissa van De Ark en Tess Broekman van De Overkant als winnaars. Daarbij werd onder meer gelet op verstaanbaarheid en contact met het publiek. “We hebben genoten”, aldus juryvoorzitter Johan Zonnenberg.

Winnaar Aylina heeft er flink voor geoefend: “Op mijn kamer, net alsof ik voor een groot publiek zat”, verklapt ze haar geheim.

De beide winnaars gaan door naar de regionale finale op 13 maart in Vianen. Daarna volgt voor de winnaar de provinciale ronde op 4 april in Nieuwegein en misschien wel de finale op 17 mei in Amstelveen. FOTO: Lysette Verwegen

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten