Foto:

Nieuwe coalitie met D66, CDA, Groenlinks en SP

  •   keer gelezen

IJsselstein - D66, CDA, GroenLinks en SP vormen de nieuwe coalitie tot de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Vorige week is overeenstemming bereikt over de portefeuilleverdeling. Onder voorbehoud van goedkeuring door de achterbannen wordt het nieuwe coalitieakkoord binnenkort getekend.


De vier partijen onderschrijven de uitgangspunten van het in 2014 gesloten akkoord tussen D66, CDA en VVD. Aanvullende doelstellingen zijn de samenwerking tussen IJsselstein en Montfoort, de verbouwing stadhuis en de besluitvorming over Pauw Bedrijven. In het nieuwe college komen de wethouders Van Beukering (D66) en Van den Berg (CDA) fulltime terug. GroenLinks en SP leveren een parttime wethouder.
Wethouder Van den Berg wordt onder meer verantwoordelijk voor de samenwerking IJsselstein- Montfoort. Hij draagt milieu/duurzaamheid en IJsselveld-Oost over aan beoogd GroenLinks-wethouder Hans Lappee, die ook onder meer ruimtelijke ordening, mobiliteit en de binnenstad in portefeuille krijgt.
Wethouder Van Beukering houdt op hoofdlijnen dezelfde portefeuille, aangevuld met economische zaken. Zij draagt Wmo, integratie en wijkgericht werken over aan de nog bekend te maken SP-wethouder. Diens portefeuille bestaat verder uit IJsselveld-Oost, verbouwing stadhuis, integratie en opvang statushouders.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten