Marja Benders stopt de boodschap van Oudewater in de estafette koker. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Marja Benders stopt de boodschap van Oudewater in de estafette koker. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: )

Estafette van Groningen naar Den Haag

  •   keer gelezen

Door: Margreet Nagtegaal


Oudewater - Jongeren van de Christen Unie hielden op maandag 6 en dinsdag 7 maart een estafette van Groningen naar Den Haag om de belangen van alle regio’s onder de aandacht te brengen van politiek Den Haag. Ze kwamen ook door onze regio en op dinsdag werd in Hekendorp het estafettestokje overgedragen van de afdeling Woerden aan de afdeling Oudewater die vervolgens naar Haastrecht fietsten.

Zo werden in twee dagen tijd 29 gemeenten bezocht en konden zij hun persoonlijke boodschap aan Den Haag in de estafettekoker doen. De boodschap die CU Oudewater graag onder de aandacht wilde brengen gaat over het drugsbeleid. “Vanwege het enorme drugsgebruik in Oudewater doen we een dringend beroep op het college en politiek Den Haag, maar ook aan de burgers, om verkoop en gebruik van drugs met alle mogelijke wettelijke middelen tegen te gaan.” Hans Alles die meefietste verduidelijkt dat er meer geld moet komen voor jeugdbeleid, vooral op straat.

Het estafettestokje vervolgde zo zijn weg door de Krimpenerwaard om in de middag rond vier uur in Den Haag overhandigd te worden aan Carola Schouten en Stieneke van der Graaf die beiden kandidaat zijn voor de CU bij de komende verkiezingen.

De CU willen door deze actie de aandacht voor de belangen van de regio’s duidelijk maken in Den Haag. Er werd tijdens de estafette gefietst, gelopen en geskeelerd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten