Foto: Gemeente Lopik

Waarnemend burgemeester Lokker van Lopik geïnstalleerd

  •   keer gelezen

Lopik - Loco-burgemeester Spelt heeft donderdag 2 maart symbolisch de ambtsketen overgedragen aan waarnemend burgemeester Lokker. De heer Lokker zal het burgemeesterschap waarnemen totdat er een nieuwe burgemeester van de gemeente Lopik wordt benoemd. 


Drs. J.P.J. Lokker is maandag 20 februari beëdigd door de commissaris van de Koning en zal het burgemeesterschap in Lopik waarnemen totdat in een Kroonbenoeming zal zijn voorzien.

De commissaris van de Koning zal op korte termijn de minister van Binnenlandse Zaken adviseren over het openstellen van een vacature voor een nieuwe burgemeester voor Lopik.

De vacature is ontstaan door het vertrek van Renate Westerlaken-Loos naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij is daar directeur.

Jan Pieter Lokker (Zierikzee, 1949) is een ervaren bestuurder en toezichthouder in het publieke en semi-publieke domein. Hij studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en heeft de opleiding Mediator Openbaar Bestuur gevolgd.

Hij was (waarnemend) burgemeester in Albrandswaard, Goeree-Overflakkee, Noordwijk, Bodegraven-Reeuwijk en Bodegraven en voorafgaand daaraan onder meer gedeputeerde en statenlid in de provincie Utrecht, docent geschiedenis en staatsinrichting en bestuurder en toezichthouder van verschillende organisaties.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten