Montfoort zorgt met overwinning op Volendam voor nieuwe stunt

Algemeen 72 keer gelezen

Montfoort - Ruim 10 jaar geleden won Montfoort voor het laatst van de ploeg uit Volendam en ondanks de winst op titelkandidaat Zuidvogels, waren de verwachtingen dan ook niet al te hoog gespannen. Daarbij kwam ook nog, dat de ziekenboeg twee dagen voor aanvang van de wedstrijd, nog niet leeggestroomd leek.

Afgelopen zaterdag hoefde trainer Dijksterhuis toch geen beroep te doen op de “oude” garde, die zelf een topwedstrijd moest spelen tegen koploper OSM’75 2 (3-1 winst). Wel zat het 17-jarige talent Jesper Slob opnieuw op de bank, evenals pinchhitter Marck van Baalen, die nog een belangrijke rol zou spelen in de ontmoeting tegen “het andere oranje”.

De opstelling van Montfoort was licht verrassend te noemen met Nick van Luinen op de positie van laatste man. Wegens het ontbreken van Fahd Rouass (vakantie en langdurige blessure), Bart Roelofs en Dion Gerritsen (beiden geschorst), moest er ook op andere plaatsen geschoven worden, waardoor er ook een plekje vrij kwam voor Max Verweij, die enkele weken geleden aan zijn blindedarm was geopereerd.

Mede doordat trainer Dijksterhuis enkele tactische wijzigingen in zijn elftal had aangebracht in vergelijking met de heenwedstrijd, was de thuisploeg nogal verrast en moest de ploeg het initiatief grotendeels overlaten aan Montfoort. Na een half uur werd de strategie beloond en moest doelman Binken handelend optreden, wat resulteerde in een gele kaart en een strafschop, die feilloos benut werd door Danny ter Hoeve. Enkele minuten later kreeg Montfoort nog een enorme kans om de score te verdubbelen, maar het doelpunt bleef uit.

In de tweede helft bleef het initiatief opnieuw bij Montfoort, maar na tien minuten werd de ploeg steeds meer teruggedrongen op eigen helft en kon een doelpunt eigenlijk niet uitblijven. Echter pas in de 72e minuut slaagde Nico Keizer er in een bres te slaan in de Montfoortse verdediging en kwamen de ploegen op gelijke hoogte. Even daarvoor was Marck van Baal binnen de lijnen gebracht en in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd slaagde hij er in op verrassende wijze te scoren. Bij doelman Binken sloegen de stoppen door en na aanmerkingen op de leiding kreeg hij een tweede kaart voorgeschoteld, waarna een speler zijn plek in het doel moest overnemen. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en kon Montfoort de dure punten mee naar huis nemen.

Na afloop toonde Volendam en in het bijzonder de leiding zich een slecht verliezer, waarvan scheidsrechter de Mik de dupe werd. In de ogen van Volendam was het beslissende doelpunt buitenspel, hetgeen bij navraag zeker niet het geval was. Respect, waar altijd mee geschermd wordt, bleef ditmaal ver achterwege, wat niet past bij een over het algemeen sportieve en trotse club als Volendam.

Door dit resultaat is bij Montfoort de druk een beetje van de ketel. Met twee belangrijke overwinningen op ploegen, die hoger op de ranglijst staan en het feit, dat trainer Dijksterhuis de klus met een hele smalle selectie moest klaren zorgen ervoor, dat het vertrouwen steeds meer terug komt.

Aankomende zaterdag moet men het opnemen tegen de nummer 3, de Merino’s uit Veenendaal. Ook tegen deze ploeg heeft Montfoort het bijna altijd moeilijk. Feit is wel, dat de ploeg uit Veenendaal het de laatste tijd ook niet zo gemakkelijk af gaat, vooral gezien ook het aantal rode kaarten, dat de ploeg de laatste tijd ten deel valt.

De laatste twee wedstrijden hebben aangetoond, dat Montfoort met de juiste instelling en bezieling een kans maakt tegen alle ploegen. Zo zal komende zaterdag ook gestreden moeten worden.

Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46