Koop tulpen voor het Rode Kruis

  •   keer gelezen

IJsselstein / Regio - De ‘Tulp voor Hulp’ ten behoeve van het Rode Kruis is vanaf deze week te koop bij alle Albert Heijn winkels die bloemen en planten verkopen. Van iedere bos tulpen die verkocht wordt - herkenbaar aan de Tulp voor Hulp hoes - gaat 1 euro naar het Rode Kruis in Nederland.


De hulporganisatie besteedt de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp. Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoekt het Rode Kruis nieuwe hulpverleners. De hulporganisatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed opgeleid zijn en voorbereid op iedere calamiteit.  

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Eind vorig jaar bijvoorbeeld hielpen vrijwilligers van het noodhulpteam mee bij het treinongeluk in Winsum.

Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.

Ruim 500 Rode Kruisvrijwilligers zijn op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart aanwezig bij verschillende AH-filialen om meer informatie te geven over de tulpenactie, noodhulp of andere activiteiten van het Rode Kruis.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten