Jaap en Johanna Schimmel tellen met zoon Dennis en hun klanten af naar de opening aan de Panoven van de tweede Plus op woensdag 22 maart. (Foto: Lysette Verwegen
Jaap en Johanna Schimmel tellen met zoon Dennis en hun klanten af naar de opening aan de Panoven van de tweede Plus op woensdag 22 maart. (Foto: Lysette Verwegen

Tweede Plus in IJsselstein een droom die uitkomt

Algemeen 1.477 keer gelezen

IJsselstein - ”Een droom die uitkomt”, noemt Jaap Schimmel de opening van zijn tweede Plusvestiging aan de Panoven. Samen met echtgenote Johanna en – sinds 1 januari – ook zoon Dennis gaat hij beide vestigingen runnen.

In zijn schooltijd had hij al ambities voor een eigen winkel. In 1975 werd hij gevraag in de Centra en maakte de verandering mee naar C1000. Vandaar startte hij zijn Edah aan de Schuttersgracht, verhuisde naar de nieuwbouw aan de Praagsingel en werd Plus J. Schimmel.

De nieuwste aanwinst aan de Panoven biedt 1.800 m2 supermarkt volgens het nieuwste Plusconcept met nog meer vers: “Een Makerij voor verse pizza’s, vers bereide maaltijden, soep, vis en salades en een kipgrillconcept. En we gaan zelf brood bakken van vers deeg. Alles gericht op verse en gezonde producten en het gemak voor de klant”, vertelt Schimmel trots. De winkel biedt ook het gemak van een overzichtelijke inrichting voor een nog uitgebreider productassortiment, zelf scannen en betalen. “We zijn na Abcoude de tweede Plus 2.0-supermarkt van Nederland, ook herkenbaar aan een nieuw huisstijl en kleding van de medewerkers.”

Hij is enthousiast over de combinatie aan de Panoven met discounter Aldi en de ruime parkeervoorzieningen. “De discounter is een wens van ons en van veel IJsselsteinse inwoners. Dat maakt het aantrekkelijk om boodschappen te doen in eigen stad.”

Zoon Dennis (31) werkte altijd al mee in de winkel. Hij volgde een studie in de detailhandel en liep stages bij andere supermarkten. “Ik wilde een andere wereld ontdekken en ervaren of winkels en ondernemerschap mijn droom waren.” De samenwerking met zijn ouders kwam van twee kanten: “Toevallig was er een vacature voor bedrijfsleider. Van het een kwam het ander.”
Vader en zoon verdelen hun aandacht over beide vestigingen, waar de assistent-bedrijfsleiders Nick van den Engel (Panoven) en Christiaan Kappetein (Praagsingel) bekende gezichten blijven. In de aanloop naar de opening zijn 75 nieuwe medewerkers aangenomen die al stage hebben gelopen en bij de Plus in Abcoude zijn ingewerkt.’’

De nieuwe vestiging opent woensdag 22 maart. De eerste 120 klanten tussen 08.30 en 9.00 uur maken via loting kans op een minuut gratis winkelen. Een dito volle winkelwagen gaat ook naar de voedselbank. De eerste duizend klanten krijgen een bos tulpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 22 uur geleden
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00