Vrouwen IJFC houden het spannend tot het eind

Algemeen 125 keer gelezen

IJFC begon deze wedstrijd niet compleet en de vraag was dus of dat van veel invloed zou zijn. De eerder dit seizoen bij en tegen Rijnvogels (Katwijk) gespeelde wedstrijd eindigde in een 2 - 2 waarbij beide ploegen goed voetbalden en elkaar in evenwicht hielden. De verwachting was dat het ook nu spannend, goed voetbal zou worden. Aldus geschiede!

Vanaf de aftrap (verricht door Fay Oltmans als pupil van de week!) werd er attent en snel gevoetbald. In de 8ste minuut moest Tamara Kamps al aan de bak en dat deed ze prima.
Daarna was er een periode waarin IJFC af en toe oogstrelende aanvallende combinaties liet zien maar dit bracht geen succes. Er was veel beweging zonder bal en dat maakte dat er legio afspeelmogelijkheden waren en men kon elkaar gemakkelijk vinden.
In de 20ste minuut een schietkans voor Mandy Cozijn uit een voorzet van
Robin Hendriks maar de vrouwen van Rijnvogels lieten zich niet verschalken.

In de 27ste minuut kwam IJFC tegen de verhouding in op achterstand. Uit een vrije trap werd de bal snel naar rechts verplaatst en de buitenspeelster kon een strakke lage voorzet geven waar de spits heel behendig haar voet tegen zette en daarmee de IJFC keepster en verdediging passeerde.

IJFC op zoek naar de gelijkmaker. Direct al een kopkans van Jaleesa Ruis maar net niet hard genoeg. Even later wederom Jaleesa met een schot welk de keepster weer pakte. Ook een vrije trap van Robin ging er in plaats van in net over. Even later werd een voorzet van Lois Spliet door Robin ingekopt weer door de keepster gepakt.
Werklust en aanvalsdrift voldoende maar succes bleef vooralsnog uit.

Na de pauze dan maar weer op jacht. Rijnvogels kroop meer en meer achteruit om de aanvallen te pareren en zo de voorsprong te verdedigen.
IJFC zette alles op alles om de aansluitng te krijgen en daardoor kreeg de uitgedunde verdediging en Tamara af en toe een van de snelle aanvalsters die in de counter vooral individueel probeerden de voorsprong te vergroten. Maar verdediging en Tamara stonden als een huis.
Aanvallend veel pogingen van IJFC maar ook de verdediging en keepster van Rijnvogels hielden stand.
Zo kon een vrije trap van Jaleesa niet door Petra worden verzilverd en ook de corners en enkele vrije trappen brachten geen succes.

Doordat er diverse keren oponthoud was geweest telde de scheidsrechter er diverse minuten bij. In die laatste fase verdedigde Rijnvogels het IJFC “prijsschieten”. En dat duurde tot op het laatst al was er af en toe nog een gevaarlijke counter waar IJFC de handen aan vol had en zo de schade beperkt hield met name door goed keepserswerk van Tamara.

Waar het publiek al dacht: “goed gespeeld maar geen punt(en)” bleven de speelsters van IJFC het proberen. Zo kon in de 93 ste minuut Audrey van der Horst, na een afgeslagen aanval toch de bal heroveren op het middenveld en gaf direct een slim balletje op Laura Gaasenbeek, die op de 16 meter stond. De verdediging van Rijnvogels kon net niet snel genoeg omschakelen en Laura kon in de uiterste strekstand de bal met de punt van haar schoen raken waardoor de bal de juiste richting kreeg en verdedigster en de keepster het nakijken hadden. 1 - 1... Stapelen!
Na de week ervoor in de blessuretijd de overwinning te hebben binnengehaald nu een gelijkspel. Wat een vreugde zowel op het veld als op de goedgevulde tribune.

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41