Het resultaat van een eendrachtige samenwerking van werkwillenden: de feestelijke opening van kaaswinkel Kaas in de De Clinckhoeff. (Foto: Lysette Verwegen)
Het resultaat van een eendrachtige samenwerking van werkwillenden: de feestelijke opening van kaaswinkel Kaas in de De Clinckhoeff. (Foto: Lysette Verwegen)

Werkwillenden bundelen krachten in kaaswinkel Kaas

Algemeen 165 keer gelezen

IJsselstein - Werken aan werk en samen met anderen je krachten bundelen en initiatieven starten om jezelf te ontplooien. Dat is kort en krachtig de doelstelling van Kracht in IJsselstein, waar werkwillenden elkaar ontmoeten op weg naar werk. Een mooi resultaat daarvan is de pas geopende kaaswinkel Kaas in winkelcentrum De Clinckhoeff.

Kaas is een van de weinige werknemerscoöperaties in Nederland. “De werknemers zijn gezamenlijk eigenaar van de winkel en nemen samen de beslissingen”, vertelt Alie Tichgelhof. “Met Kaas willen we mensen die nu niet aan - voldoende - betaald werk komen een kans bieden om een basisinkomen te verwerven en mee te groeien: als ondernemer en werknemer.”

De combinatie van talenten is door de hele winkel tastbaar. “Kaas- en bierfanaten vonden elkaar, waardoor mooie productideeën ontstonden. Andere mensen vonden elkaar op het gebied van administratie, marketing en meubelontwerp met duurzaam hergebruik van materialen voor de inrichting.”

Het resultaat is een sfeervolle winkel, trendy industrieel ingericht met ambachtelijke producten dankzij de medewerking van leveranciers die vertrouwen hebben in het concept. “Kaasleverancier Van Riet zorgt voor de boeren- en streek- en buitenlandse kazen en een aantal kleine Nederlandse brouwerijen zorgen voor de bieren, die met net zoveel liefde zijn gebouwen als waarmee wij de winkel hebben opgericht.”

En alles vanuit de eigen kracht die Kracht in IJsselstein wil stimuleren. “Het was mooi om te zien dat de initiatiefnemers van Kaas dit project oppakten, terwijl het duidelijk was dat ieder voor zich nooit deze stap gezet zou hebben. Het is een mooi voorbeeld van elkaars talenten versterken, waardoor je samen werk creëert. Het is een scherp contrast met het ‘in je eentje achter de laptop’ zoeken naar een baan, wat een frustrerende en ontmoedigende belevenis kan zijn, zeker als je al wat ouder bent.”

Alie Tichgelhof is samen met Sander Van Beukering een van de initiatiefnemers van Kracht in IJsselstein en met Januschka, Antoinette en Marco eigenaar van Kaas. “Het begon als een wild idee – iets met kaas – maar het werd steeds groter, tot we de winkel voor ons zagen. En dat hebben we samen gerealiseerd.”

Kracht in IJsselstein is een ontmoetingsplek voor werkwillenden: elke dinsdag- en woensdagochtend van 09.00 tot 13.00 uur in basisschool De Brug aan de Poortdijk, Deelname is vrij. Kijk ook op de Facebookpagina Kracht in IJsselstein of op www.krachtinijsseltein.nl.

Meer over KAAS: www.kaasijsselstein.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50