IJFC Vrouwen 1 verspeelt dure punten in Barendrecht

Algemeen 51 keer gelezen

Om 11.25 uur werd er afgetrapt op het complex van vv Barendrecht, een hele grote vereniging met over de 2100 leden. Er werd onder een zonnetje maar ook met een koude wind gestart op het kunstgras en IJFC startte voortvarend.

Aanvallend voetbal terwijl Barendrecht(BD) nog op zoek was naar de organisatie. Zo kon BD in de 4de minuut nog een fraaie IJFC aanval afslaan maar daarna was het toch raak. Want slechts één minuut later scoorde Robin Hendriks de 0 – 1 nadat ze de bal van Mandy Cozijn had ontvangen. Een korte aanval middendoor en het passje van Mandy was mooi op maat zodat het voor Robin eenvoudig scoren werd. Het meegereisde ondersteuningsgezelschap ging er nog eens goed voor staan want dit kon weleens een mooie uitslag gaan betekenen.

IJFC bleef aanvallen en dat leverde kansen op o.a. in de 23ste minuut een mooi schot van Nikki van der Velde. Maar BD kreeg steeds meer grip en kwam af en toe gevaarlijk uit zo kreeg IJC in de 24ste minuut een waarschuwing want er werd op de lat geschoten.

IJFC drukte niet echt door. Het spel begon slechter te worden, veel mislukte, was net niet zuiver en het spel oogde vermoeid. BD begon steeds brutaler te spelen maar buiten het schot op de lat geen echt gevaar, de eerste helft, voor keepster Tamara Kamps en haar verdediging. Het leek met de ene vroege goal de ruststand te worden maar in de 44steminuut maakte de BD verdediging een foutje en verspeelde de bal. Robin pikte die op en liep de 16 meter in en schoot. De BD keepster pareerde het schot maar Lois Spliet was attent meegelopen en maakte de rebound. Zo ging IJFC toch comfortabel rusten.

Na rust startte BD veel feller dan IJFC, speelde met veel meer passie en zo werd er 22 minuten na de rust een aansluitende treffer gemaakt.

Toch geen grote paniek bij IJFC, ondanks dat BD feller was kwamen er ook kansen voor IJFC. Daarbij ook pech bij een inzet van Robin die haar inzet, nadat ze de uitkomende keepster op het verkeerde been had gezet, via de paal net niet het doel zag ingaan.
BD rook dat er meer inzat en bleef steeds zoeken naar kansen en vond die ook. Tamara redde nog een keer spectaculair en de lat bracht nog een keer uitkomst. Maar de goal leek niet meer te ontlopen doordat IJFC te slap voetbalde.

Met nog 6 minuten op de klok lukte het BD de gelijkmaker te scoren met een fraai afstandsschot. Het leek wel alsof bij IJFC toen pas het kwartje viel want er werd een reserve voorraad energie opengetrokken en ineens werd er weer fanatiek gevoetbald. En dat gaf nog 2 grote kansen op het maken van de winnende goal. Een voor Laura Gaassenbeek die kon inschieten maar dat deed in de handen van de keepster en de laatste was voor Audrey van der Horst die, vrijgekomen, de bal erin kon schieten maar deze overschoot.

Later bleek dat de concurrentie ook punten verspeeld had en had IJFC goede zaken kunnen doen voor de 4de plek op de ranglijst met uitzicht op nacompetitie. Het lijkt er nu op dat de wedstrijden om “het eggie”’ er snel opzitten.

Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50