Afbeelding

Jaloezie, spijt en echte liefde bij Jan Claussen

Algemeen 166 keer gelezen

Linschoten - U kent het vast: in een opwelling neem je een beslissing waarvan je later erg veel spijt hebt. Jaloezie kan je tot een dergelijke beslissing brengen. Na verloop van tijd ontdek je dat het een domme beslissing was en je vraagt jezelf af: waarom heb ik mezelf dit aangedaan?

De spelers van Jan Claussen worstelen in hun nieuwste familievoorstelling met deze thema’s van jaloezie en spijt. Niet de spelers zelf natuurlijk, maar de karakters die ze uitbeelden in de musical “Wintersprookje”, een bewerking van Shakespeare’s bekende verhaal “A Winter’s Tale”.

De bewerking van Sytze Schalk zal zowel jonge als volwassen kijkers boeien. Jan Groenteman heeft voor het stuk leuke, eigentijdse liedjes geschreven. Jan Claussen is er trots op dat ze met deze bewerking een stuk van zo’n grote en invloedrijke schrijver op de planken kunnen zetten en dat ze de jeugd van Linschoten en Montfoort tijdens hun dagvoorstellingen hiermee in aanraking kunnen brengen.

Jan Claussen is in september 2016 begonnen met de repetities voor deze nieuwe voorstelling. Na een moeilijke eerste periode waarin tussentijds gezocht moest worden naar een nieuwe hoofdrolspeler vond de groep de inspiratie en is er een aantal maanden enthousiast gewerkt om van deze productie een succes te maken. Dit onder de leiding van hun nieuwe regisseur, Rob Wielenga, uit Woerden. Er is ook hard gewerkt aan het instuderen van de liedjes, die live begeleid zullen worden op piano en accordeon door Lia Loijenga.

In het stuk is koning Leontes van Sicilië erg jaloers op zijn vriend Polyxenes en Leontes verdenkt hem ervan een relatie te hebben met zijn vrouw Hermione. Zij probeert hem er telkens weer van te overtuigen dat het niet waar is, maar Leontes is blind van jaloezie. Zelf zo dat hij zijn pasgeboren dochter niet kan erkennen als zijn eigen kind. Hij laat haar wegbrengen naar een onbekende plek. Hermione is zo verdrietig dat ze verandert in een standbeeld. Na verloop van tijd krijgt Leontes spijt van zijn beslissing en gaat hij samen met Hermione op zoek naar hun dochter Perdita. Ze beleven allerlei spannende momenten.

Of het verhaal goed afloopt, kunt u zien als u op vrijdagavond 31 maart de voorstelling bezoekt in De Vaart in Linschoten. De voorstelling begint om 20.00. De zaal is open om 19.30. Kaarten kunnen gereserveerd worden via info@janclaussen.nl en zijn in de voorverkoop te krijgen bij Bakker Verweij, Dorpstraat 25, Linschoten. Ook kunnen kaarten gekocht worden op de avond zelf aan de zaal. Prijs € 10,-.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20