Berry Heijn en Wil van Doorn van het IJsselsteins Zeemanskoor, op samen op de foto met Aap Stein. (Foto: Stichting Pulse)
Berry Heijn en Wil van Doorn van het IJsselsteins Zeemanskoor, op samen op de foto met Aap Stein. (Foto: Stichting Pulse)

Aap Stein in zee met het IJsselsteins Zeemanskoor

Algemeen 220 keer gelezen

De stoere zeemanslieden van het IJsselsteins Zeemanskoor gaven zaterdag 19 maart voor de achtste keer een uitverkocht benefietconcert in samenwerking met Theater Pantalone.

Op het moment dat Aap Stein in gesprek is met Berry Heijn, bestuurslid van het zeemanskoor, en Wil van Doorn, lid van het koor en initiatiefnemer van het benefietconcert, moet het optreden nog plaatsvinden. Inmiddels heeft Stein vernomen dat de teller ten behoeve van Alpe d’HuZes/KWF-fonds op 2.300 euro staat, onder andere door kaartverkoop, de loterij en een royale schenking. Een muzikale prestatie voor het goede doel om trots op te zijn!
In 2003 begon het allemaal. Een eenvoudig oproepje in de krant voor het formeren van een koor. Veertien jaar later telt het IJsselsteins Zeemanskoor maar liefst 42 mannen, twee vrouwen, vijf bestuursleden, twee accordeons, een basgitaar, een keyboard en een grote trom.

“We komen één keer in de week met een vaste kern bij elkaar om te repeteren en treden gemiddeld 10 à 15 keer per jaar op’’, vertelt Berry Heijn. ‘’Ons uitgangspunt is gezelligheid, samen Hollandse en anderstalige liederen zingen en een sociale ontmoetingsplek creëren.”

Is zingen ook jouw hobby en wil je graag een keer meedoen? Kijk dan voor meer informatie op www.ijsselsteinszeemanskoor.nl.


Aap Stein is altijd op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Mooie verhalen, vergeten locaties en goede initiatieven. Schroom niet en vertel het Stein! Stuur hem een e-mail via redactie@onsijsselstein.nl. Stein is ook te volgen op www.facebook.com/aap.stein

Aap Stein is een idee van Pulse, in samenwerking met Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37