IJFC Vrouwen 1 gelijk tegen concurrent Odysseus

Algemeen 58 keer gelezen

De thuiswedstrijd tegen Odysseus VR1 ging echt ergens over. Met een verschil van 2 punten in het voordeel van Odysseus bezette zij, voorafgaande aan de wedstrijd, de 4de (waarschijnlijk goed voor nacompetitievoetbal) en IJFC de 6de plaats. Bij winst voor IJFC zou, bij voor IJFC gunstige en niet ondenkbare uitslagen van de concurrenten ertussen, zomaar de 4deplaats bezet kunnen gaan worden. Maar dan moest er wel gewonnen worden…..

IJFC begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Was scherper en frisser dan Odysseus. Toch duurde het even voordat de eerste echte kansen kwamen, die nog geen doelpunt opleverden. Daarop moest tot in de 40ste minuut gewacht worden.
Een mooie aanval over rechts met een leuke combinatie tussen Laura Gaasenbeek en Jaleesa Ruis die daarop de bal perfect op maat voorzette waar Robin Hendriks eenvoudig in kon koppen. Dit ene doelpunt was eigenlijk te weinig beloning voor het verschil in voetbal maar met een voorsprong rusten is beter dan niks.

Gek genoeg werd het spel na rust totaal anders. Waar IJFC kon verwachten dat Odysseus vol op de aanval zou gaan werd het bij IJFC allemaal wat slapper in plaats van controlerender. Misschien toch te gehaast de voorsprong willen verdedigen maar er werden ballen te gemakkelijk weer ingeleverd bij de tegenstander en bij Odysseus begon het te draaien. Toch kreeg IJFC 17 minuten na rust een grote kans om de 2 – 0 te maken maar Jaleesa schoot te zacht in.

Daardoor voelde Odysseus zich nog sterker worden en de fase erna was IJFC vooral bezig achter de tegenstander aan te lopen. Met name zelf in balbezit werd er te slordig mee omgegaan. Snel balverlies (inleveren) en Odysseus zo de kansen geven. Eerste echt gevaarlijk schot op doel in de 22 minuut na rust. Gek genoeg kreeg IJFC, tegen de op dat moment verhouding in, toch een hele grote kans om te scoren. Lois Spliet kwam op links vrij door en legde de bal af op Audrey van der Horst die net niet snel genoeg bij de bal kon komen en deze op een teenlengte miste.

Direct daarna lukte het Odysseus wel te scoren. Knullig balverlies bij het uitverdedigen waarna een scherpe voorzet door een van de Odysseus aanvallers werd ingetikt. 1 – 1 een stand waar eigenlijk beide teams weinig mee op zouden schieten. Beide ploegen hadden vandaag moeite met de afwerking en de vraag was of daar nog verandering in zou komen want met nog ruim een kwartier te gaan zouden beide teams op zoek naar de winnende treffer gaan.

Daardoor ontstond er veel ruimte op het veld en kwamen er over en weer kansen. In de 83ste minuut nog een vrije kop kans voor Odysseus welke naast ging en 2 minuten later, wederom Odysseus, een afstandsschot die via de onderkant van de lat weer terug het veld in ging. In de laatste minuut van de wedstrijd had IJFC toch nog de winst kunnen pakken maar het schot op doel van Lois Spliet werd door de keepster gered.

De einduitslag bleef 1 – 1 en daarmee wel een afspiegeling van de verhoudingen over de gehele wedstrijd gezien.

IJFC staat nu 7de en met het behaalde aantal punten is er al wel zekerheid over handhaving in de 1steklasse. Theoretisch zou zelfs nog de 4de plaats gehaald kunnen worden (want de concurrentie lieten ook punten liggen) maar dan moeten er wel veel teams “meewerken”.

Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50