Afbeelding

Alle bedrijventerreinen Montfoort worden veilig

Algemeen 74 keer gelezen

Montfoort - Het is de intentie om over een half jaar het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) op alle zes bedrijventerreinen in Montfoort in te voeren. De bedrijventerreinen zijn Krekenburg, IJsselveld, Heeswijk, Linschoten, Mastwijk en IJsselveld ‘de weg’. De partijen die meewerken aan het veilig maken van de bedrijventerreinen zijn de gemeente, vertegenwoordigers van alle bedrijventerreinen, de politie, de Veiligheidsregio Utrecht en MKB-Nederland.

Het KVO voor bedrijventerreinen (KVO-B) is een landelijke aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen. 

Burgemeester Van Hartskamp is opgetogen dat Montfoort de stappen gaat zetten om tot een keurmerk te komen: “Gezamenlijk bereik  je veel meer dan als gemeente of ondernemer alleen. Uiteindelijk doel is bedrijventerreinen te creëren, waar ondernemers, bezoekers en werknemers zich veilig  voelen en veilig kunnen werken. Ik ben blij dat de partijen gaan samenwerken om dat te bereiken.”

Op bedrijventerreinen hebben de ondernemers er in meer of mindere mate mee te maken: diefstal, inbraken of overlast. Het is een gemeenschappelijk probleem waar alleen iets aan gedaan kan worden met samenwerking. Met het KVO-B-project hopen we het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van de bedrijventerreinen te behouden en verder te verbeteren. 

Voor een goed en duidelijk beeld is het houden van een nulmeting en een enquête onder de betrokken ondernemers een eerste stap. Hiermee krijgen we inzicht in de huidige situatie. Hoe zit het met het gevoel van veiligheid onder ondernemers, bezoekers en werknemers? Hoeveel van de betrokkenen wordt wel eens geconfronteerd met diefstal, inbraken of overlast? De nulmeting geeft ook een goed beeld van de aard en de tijdstippen van overlast op de  bedrijventerreinen. Dan volgt een stappenplan waarin staat beschreven hoe de situatie kan worden verbeterd. Vervolgens wordt een convenant gesloten tussen alle betrokken partijen waarin alle afspraken worden vastgelegd. De eerste certificering van de betreffende bedrijventerreinen kan binnen een half jaar een feit zijn. Het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt concreet de mogelijkheid om gezamenlijk veiligheidsmaatregelen te treffen. Hierbij wordt ook gedacht aan het vereenvoudigen van het doen van aangifte.

In Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-B-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. De gemeente zet zich in om een keurmerk veilig ondernemen te starten op alle bedrijventerreinen in Montfoort. De KVO-methode wordt gezien als een goede basis om in gezamenlijkheid te werken aan kwaliteit in veiligheidszorg. MKB-Nederland begeleidt bedrijventerreinen en biedt hulp aan door inzet van procesbegeleiders KVO-B.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50