De winnaars van de gedichtenwedstrijd  Julia Brouwer en Kas Verkleij met burgemeester Pieter Verhoeve. (Foto: Gerard van Hooff)
De winnaars van de gedichtenwedstrijd Julia Brouwer en Kas Verkleij met burgemeester Pieter Verhoeve. (Foto: Gerard van Hooff)

Julia en Kas mogen gedicht voorlezen op 4 mei

Algemeen 258 keer gelezen

Oudewater - Bij de dodenherdenking op 4 mei mogen Julia Brouwer (Immanuëlschool) en Kas Verkleij (Jozefschool) hun gedicht voorlezen in de Grote of Michaëlskerk. De jury wees deze twee leerlingen aan als winnaars van de gedichtenwedstrijd. Teun Spoorenberg (Mariaschool) mag zijn gedicht tijdens het bevrijdingsconcert op 5 mei voordragen.

Het thema voor de dodenherdenking dit jaar is: ‘Dit herdenken wij’. Een thema waarover leerlingen en leerkrachten in de klas hebben gesproken, voorafgaand aan de 4 mei-herdenking. Verder zagen de leerlingen een voorstelling over de oorlog. Ook brachten de kinderen uit de groepen 7 en 8 onder leiding van burgemeester Pieter Verhoeve een bezoek aan het oorlogsmonument op de Waardsedijk.

De jury bestond dit jaar uit journalist Koert Westerman, neerlandica Marja Verhoeve en stadsdichteres Nelleke den Boer-Strien. Uiteindelijk keek de jury vooral naar wie het onderwerp het mooist naar voren kon brengen en dit tegelijkertijd ook symbolisch goed wist te verwoorden. Ook beoordeelde de jury de lengte van het gedicht en hoe het technisch in elkaar stak. Het gedicht hoefde niet per se te rijmen, maar het moest wel soepel lopen. Aan die criteria voldeden de gedichten van Julia en Kas het meest. Zij mogen hun gedicht op 4 mei voorlezen in de Grote of Sint Michaëlskerk.

Tot slot kreeg Isa van Beek (Immanuëlschool) een aanmoedigingsprijs. Haar gedicht zat taalkundig zo goed in elkaar dat de jury haar aanspoort om door te gaan met schrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37