Foto: Sportservice Lopik
Foto: Sportservice Lopik (Foto: )

Alle scholen gemeente Lopik doen nu mee aan de Koningsspelen

  •   keer gelezen

Lopik - Voor het eerst deden alle elf basisscholen in de gemeente Lopik mee aan de jaarlijkse Koningsspelen.  De Immanuëlschool was er dit jaar voor het eerst bij.


De jaarlijkse Koningsspelen vonden donderdag en vrijdag 21 april plaats op de sportvelden van SV Lopik. Sportservice Lopik organiseerde deze in opdracht van de gemeente.

Donderdag was het de beurt aan 434 kinderen uit groep 3, 4 en 5 en enkele groepen 6. De dag werd ‘s ochtends geopend door Linda Buitelaar van Sportservice Lopik en wethouder sport Johan van Everdingen. Na het openingspraatje deden de kinderen onder leiding van Yanti Huijbregts de officiële dans van de Koningsspelen op het nummer ‘Okido’. De kinderen hadden hiervoor geoefend in de klas met hun juf of meester.

Na de openingsdans volgden de kinderen verschillende sportclinics. Vijftien sportaanbieders lieten de kinderen zo kennismaken met onder meer tennis, ropeskipping en beachvolleybal.

Vrijdag was het de beurt aan 564 kinderen uit groep 6, 7 en 8 en enkele groepen 5. Ook deze dag werd geopend door Johan van Everdingen. Na het openingswoord van de wethouder deden de kinderen de officiële Koningsspelendans en gingen ze naar het eerste onderdeel van de dag. Zij kregen in tegenstelling tot de kinderen van de donderdag ook nog een bootcampclinic en een spel aangeboden dat was georganiseerd door ROC studenten van het sportcollege Midden-Nederland.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten