Een spelmoment in de wedstrijd VVM - SVL, dat eindigde in 5-1.

Montfoort blijft in race nacompetitie na simpele overwinning op SVL

Algemeen 136 keer gelezen

Montfoort - Na de verrassende overwinning op AFC was Montfoort voor 99 procent gevrijwaard van degradatiezorgen en kon de ploeg van Renato Dijksterhuis zelfs voorzichtig naar boven kijken. Voorwaarde was wel, dat de oranjebrigade zich geen zwakke momenten als tegen JSV kon permitteren. Met nog vier wedstrijden te spelen was winst dus een must.

Op papier was SVL met eveneens 33 punten gelijkwaardig aan de thuisploeg. In de heenwedstrijd werd Montfoort door twee momenten van onachtzaamheid afgetroefd. De ploeg was dus gewaarschuwd.

Het eerste kwartier van de ontmoeting was het tempo van de wedstrijd veel te traag. Montfoort kon van achteruit rustig opbouwen, terwijl SVL zich terugtrok op eigen helft en zich focuste op de counter.

In de beginfase kreeg Montfoort één grote kans om de score te openen, maar de kopbal van Marck van Baal, waarschijnlijk vanuit buitenspel, ging naast. Daar bleef het bij tot bijna een half uur spelen. Door gestuntel in de verdediging kreeg Bart Roelofs de kans om te scoren en hij liet doelman Merkens dan ook kansloos.

Acht minuten later kreeg ook Miquel Ballo een opgelegde kans en hij bepaalde de ruststand daarmede op 2-0.

Evenals de heenwedstrijd kwam Montfoort slap uit de kleedkamer. Even leek Montfoort de 3-0 aan te tekenen, maar nog geen tien seconden later was het Selcuk Albayrak, die vrij simpel de aansluitingstreffer scoorde. Even leek het dan toch weer een wedstrijd te worden, maar een kwartier later was het Miquel Ballo, die met een fraaie lob doelman Merkens kansloos liet.

Met deze treffer ging ook bij SVL het lampje uit en kreeg Montfoort alle gelegenheid de score te vergroten.

En dat was niet aan dovemans oren besteed, want tien minuten later was het Max Verweij, die eindelijk mocht scoren. Het slotakkoord was voor Marck van Baal, die de eindstand bepaalde op 5-1. Aangetekend dient te worden, dat de uitslag, gezien de kansen hoger had kunnen uitvallen.

Met tien doelpunten in twee wedstrijden lijk trainer Renato Dijksterhuis het scorend lek boven te hebben en mede hierdoor blijft de ploeg in de race voor nacompetitie. Inzet is de vierde plek en dat is waar de komende tegenstander, DTS uit Ede, ondanks een verlies tegen FC Aalsmeer, nog steeds bivakkeert.

Met nog drie wedstrijden te gaan is het verschil drie punten en is winst opnieuw een must om op gelijke hoogte te komen.

Trainer Dijksterhuis beziet alles wedstrijd voor wedstrijd en wil niet al te ver vooruitkijken. Feit is echter wel, dat er voor Montfoort in het jubileumjaar plots toch heel wat valt te halen mede dankzij een bijzonder sterke tweede competitiehelft.

Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50