De schapen, herder Huug Hagoort en burgemeester Pieter Verhoeve worden bekeken door nieuwsgierige koeien. (Tekst en foto: Paul van den Dungen)
De schapen, herder Huug Hagoort en burgemeester Pieter Verhoeve worden bekeken door nieuwsgierige koeien. (Tekst en foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

De herder en zijn schapen weer terug in Oudewater

  •   keer gelezen

Oudewater - Schaapsherder Huug Hagoort werd vorige week donderdag op de Damweg in Oudewater onthaald door burgemeester Pieter Verhoeve. Hagoort die met zijn leerling schaapsherder Gert-Jan Vis en de uit Ierland afkomstige bordercollie ‘Dark’ vanuit Schoonhoven naar Oudewater was gekomen, werd eveneens begroet door Klaas-Hemke van Meekeren van het Streekfonds De Utrechtse Waarden en Femke Steenbergen van de gemeentelijke afdeling Groenbeheer, Landschap en Recreatie. De kudde, bestaande uit Schoonebeeker- en Veluwse heideschapen lieten langs de Damweg al zien waar zij heel goed in zijn en dat is grazen en nog eens grazen. Of het nu gras, brandnetel, varen, bereklauw of koolzaad is, ze vinden het allemaal lekker. Inmiddels is het Veenweidepark in Oudewater de werkplek van een van de vele andere schapen van herder Hagoort, die eveneens eigenaar van Schaapskooi Ottoland is. De 17-jarige Gert-Jan Vis werkt inmiddels al enige tijd bij Hagoort die hem de fijne kneepjes van het beroep van schaapsherder probeert bij te brengen. Gert-Jan vindt het buitenleven met de schapen prachtig en een droom die uitkomt. Hij gaat eens per week naar de Middelbare Landbouwschool in Dordrecht en is op de overige dagen tussen de schapen te vinden. Net als vorig jaar gaan de kuddes over veertien dagen door naar Montfoort, waar zij zich in het Stadspark aan allerlei lekkers te goed mogen doen.


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten