Ingelize Blonk: 'We zijn pas geslaagd als onze cliënten met beide benen in de maatschappij kunnen staan.' (Foto en tekst: Margreet Nagtegaal)
Ingelize Blonk: 'We zijn pas geslaagd als onze cliënten met beide benen in de maatschappij kunnen staan.' (Foto en tekst: Margreet Nagtegaal)

Even voorstellen... Ingelize Blonk

Algemeen 326 keer gelezen

Montfoort - In Montfoort is een nieuwe stichting opgericht, Obliek en we stellen haar aan u voor. Stichting Obliek organiseert lokaal zorg voor mensen met een beperking zoals autisme of een verstandelijke beperking. Directie en initiatiefneemster Ingelize Blonk legt uit dat eerst Stichting Sesam (vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking) is ontstaan in 2007 en in 2010 Stichting Mon Fort voor een woonproject voor deze doelgroep. “En in juni hopen we te starten met dagbesteding voor deze doelgroep in Montfoort.”

Drie aparte stichtingen voor ondersteuning bij wonen, werk en vrije tijd zouden niet overzichtelijk en efficiënt zijn. Daarom worden ze alle drie ondergebracht bij Stichting Obliek. Op 24 april zijn de statuten officieel ondertekend en binnenkort zal een uitgebreide folder in Montfoort verspreid worden.

Ingelize Blonk is enorm gedreven in haar passie om voor deze doelgroep dichtbij huis wonen, werken en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking te realiseren. “We zijn pas geslaagd als onze cliënten met beide benen in de maatschappij kunnen staan.” Natuurlijk had deze behoefte bij haar alles te maken met haar eigen kind, waarvan ze zag dat het zo moeilijk mee kon komen in het gewone sociale leven. “Ik vind het belangrijk dat ze mee kunnen doen en waardering en aanzien ontvangen net als ieder ander.”

Nieuw is de dagbesteding die Obliek nu opzet, genaamd dbM. Het is de bedoeling dat de cliënten in bedrijven in Montfoort taken verrichten onder begeleiding van Obliek. Met verschillende bedrijven zijn al contacten hierover en het is de verwachting dat in juni met het eerste groepje gestart gaat worden. “Deze cliënten kunnen vaak prima eenvoudige klusjes doen binnen een bedrijf. Op deze manier integreren ze echt.”

Voor de cliënten van dbM ziet een weekprogramma er als volgt uit: twee dagen in een bedrijf werken, twee dagen op de eigen locatie werken en één dagdeel staat de cognitieve ontwikkeling op het programma. Ook voor het woonproject Mon Fort is afgelopen week een mooie stap gezet: de intentieovereenkomst voor het haalbaarheidsonderzoek werd ondertekend door de gemeente, GroenWest (woningbouwvereniging) en Stichting Mon Fort. Ingelize Blonk hoopt dat eind 2019 de deuren van het nieuwe begeleid wonen project echt open gaan.

“Obliek is een enthousiaste en professionele organisatie met zeer betrokken medewerkers met een groot hart voor onze deelnemers.”
Mogelijke deelnemers en bedrijven die interesse hebben kunnen vrijblijvend contact opnemen.

www.obliek-zorg.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23