Afbeelding

Verwacht: Amicitia’s Muzikale Magie

Algemeen 74 keer gelezen

IJsselstein - Niet iedereen gelooft in magie. Maar bij dit concert is de magie écht dicht bij orkest en publiek. Je moet je er alleen voor openstellen om het te kunnen zien, te horen en te aanvaarden. Met de muziek van Harmonie Amicitia en de beelden die daarbij worden vertoond van Aladdin, Harry Potter, TinTin en The Lion King gaat het publiek op zaterdagavond 13 mei in Fulcotheater de betovering van ‘Amicitia’s Muzikale magie’ ervaren.

Aladdin wrijft over de wonderlamp: komt zijn wens uit? Mag hij trouwen met de mooie prinses? De Aladdin Suite van Carl Nielsen, in een bewerking van Johan de Meij, vertelt het verhaal. De magie van de muziek neemt het publiek met verre omwegen mee in dit liefdesverhaal.
Een sprookje is een mondeling doorverteld volksverhaal dat gebruik maakt van magie en fantasie. Kenmerkend zijn de woorden “Er was eens” én “En ze leefden nog lang en gelukkig”. Dirigent Michael Engelbrecht laat het orkest de bekende sprookjes van Hans Christian Andersen ‘vertellen’.
Sinds de jaren 30 van de vorige eeuw nemen stripverhalen ons mee in het avontuurlijke leven van de fictieve reporter Kuifje. In 2001 beleeft de musical ‘Kuifje en de Zonnetempel’ haar premiére. Beleef de magie van het succes vanavond mee met de uitvoering van Tintin.
En wat moeten we nog zeggen van Harry Potter. Zijn wereld draait om magie! Wie kent zijn verhalen niet. Met de Harry Potter Symphonic Suite van John Williams hult de theaterzaal van Fulcotheater zich in een wereld van tovenarij, heksen en uilen die de post rondbrengen.
Het wereldberoemde boek “Gulliver’s Travels vormde voor Bert Appermont aanleiding voor het schrijven van het gelijk namende werk waarmee Amicitia een parodie op reisverhalen laat horen. De luisteraars komen samen met orkest en de scheepsarts Gulliver terecht in vier (fictieve) gebieden, elk met hun eigen bewoners en gebruiken.
De muzikale magie eindigt uiteindelijk met The highlights van de Lion King. De bekende musical die iedereen betovert. Het orkest betreedt de Afrikaanse steppe en volgt het levenspad van Simba van geboorte naar troon.

Zaterdagavond 13 mei 2017, Fulcotheater, aanvang 20.30 uur, toegang € 12,50.
Reserveren via www.fulcotheater.nl of de leden van Harmonie Amicitia.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00