Maria van den Hondel kreeg kreeg uit handen van Albert Dening het door haar zelf vervaardigde beeldje, behorende bij de Papekopper van het Jaar. (Tekst en foto: Paul van den Dungen)
Maria van den Hondel kreeg kreeg uit handen van Albert Dening het door haar zelf vervaardigde beeldje, behorende bij de Papekopper van het Jaar. (Tekst en foto: Paul van den Dungen)

Eerste Papekopper van het Jaar: Maria van den Hondel

Algemeen 179 keer gelezen

Papekop - Het slot van de aubade op het dorpsplein in Papekop op Koningsdag was tevens het startsein voor de viering van de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het Comité Dorpsbelang Papekop (CDP) en DorpsAktief hadden daarvoor een programma opgesteld. Voor het eerst is er een Papekopper van het Jaar gekozen.

In De Achterkant van De Dijketelg was er koffie, limonade en wat lekkers. Van de kinderen die hadden meegedaan aan de wedstrijd ‘Versier je voertuig’ waarbij de nodige fietsjes, steps, skelters en wandelwagens koninklijk waren versierd, hadden de winnaars inmiddels hun prijs in ontvangst mogen nemen. Terwijl in De Achterkant de Kinderbingo was begonnen en er warme wafels werden gebakken, onderhielden de Papekoppers zich in een gezellig samenzijn.
Albert Dening, voorzitter van het Comité Dorpsbelang Papekop maakte bekend dat de eerste Papekooper van het Jaar Maria van den Hondel is geworden. Zij richtte in 2013 het koor ‘Papekop zingt weer’ op, zit al ruim 20 jaar in het Dorpscomité, werkte mee aan het boek over Papekop met de titel ‘Van Cope tot Dorp’ en is al jaren bekend als kunstenaar. Haar beeldentuin met Papekoppen trekt nog altijd veel bekijks. Zij is kunstenaar en maakt regelmatig nieuw werk. Volslagen verrast ontving zij uit handen van Albert Dening het door haar zelf vervaardigde beeldje, behorende bij de Papekopper van het Jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws gisteren
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23