De 13-jarige motorcoureur Ruben Bijman heeft dit seizoen de overstap gemaakt van het Molenaar NSF100 Championship, naar het ADAC Northern Europe Cup Moto3.
De 13-jarige motorcoureur Ruben Bijman heeft dit seizoen de overstap gemaakt van het Molenaar NSF100 Championship, naar het ADAC Northern Europe Cup Moto3. Foto: Van der Tuuk Fotografie

13-jarige Lopikse coureur naar ADAC Nothern Europe Cup Moto3

Algemeen 95 keer gelezen

Lopik - De 13-jarige motorcoureur Ruben Bijman heeft dit seizoen de overstap gemaakt van het Molenaar NSF100 Championship, naar het ADAC Northern Europe Cup Moto3.

Na een succesvol 2016 waarin Ruben kampioen is geworden in de Belgische Junior GP Klasse en is geëindigd op een 4e plaats in het Molenaar NSF100 Championship, werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de felbegeerde selectiedagen van de RedBull MotoGP Rookies Cup in Spanje. Vanuit 32 landen over de hele wereld waren er 116 coureurs uitgenodigd, waarbij er uiteindelijk ongeveer 8 worden geselecteerd. Een eer om hiervoor te worden uitgenodigd en een mooie gelegenheid om zich alvast te kunnen meten aan zijn tegenstanders.

Daarnaast is Ruben opgenomen in de selectie van de KNMV, bondcoach Barry Veneman. Naast een fysiek programma tijdens de winterperiode, werd er in het voorjaar onder begeleiding van KNMV trainers en de bondscoach getraind in Valencia en Cartagena.

In 2017 heeft Ruben de overstap gemaakt naar de ADAC Northern Europe Cup Moto3. Met een Honda NSF250 wordt hierin gestreden op diverse circuits in Noord-Europa. Ruben neemt in deze competitie deel met het BV Racing Moto3 team. De aftrap van het seizoen was begin april met een trainingsweekend in Misano (Italië). Tijdens dit weekend kon verder worden gewerkt aan het wennen aan de motor en de afstellingen daarvan.

Van 28 april tot 30 april jl. vond het eerste raceweekend plaats in Assen tijdens de World Super Bikes. Ruben had een goede vrije training en 1e kwalificatie. De 2e kwalificatie verliep wat minder goed vanwege technische problemen aan het motorblok. In de race moest Ruben alles op alles zetten om verder naar voren te komen. Hij heeft een eerste prima race gereden en is als 6e geëindigd in zijn cup (MotoGP Moto3) en 15e overall (inclusief Moto3 standaard). Een goede 1e prestatie voor de jongste deelnemer in het veld!

In totaal worden er 11 races gereden verdeeld over 7 evenementen, waaronder 2 races tijdens de MotoGP in Brno (Tjechië) en de MotoGP in Sachsenring (Duitsland). De volledige kalender is te vinden via https://www.adac-motorsport.de/moto3/de/.

Bedrijven of personen die geïnteresseerd
zijn om Ruben te steunen met zijn carrière in de motorsport, kunnen contact opnemen met zijn team via 06-14943621.

Informatie is tevens te vinden via zijn Facebook pagina Rubenbijman#17.

(Foto met toestemming: Van der Tuuk Fotografie)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23