Afbeelding

IJsselsteinse zwemt in challenge tegen spierziekte DVN

Algemeen 184 keer gelezen

IJsselstein - Joke de Bruijn uit IJsselstein doet mee met de landelijke `Het zit in MEI Challenge` van het Prinses Beatrix Spierfonds. Joke gaat vrijdag 19 mei in een kwartier tijd zoveel mogelijk baantjes zwemmen in het zwembad de Hooghe Waerd. Een unieke presentatie voor Joke die zelf de spierziekte dunnevezelneuropathie heeft, ook wel DVN genoemd. Joke wil met haar actie geld ophalen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, bestemd voor onderzoek naar haar spierziekte DVN.

Dunnevezelneuropathie (DVN) is een spierziekte die nog niet zo lang wordt herkend. Iemand met DVN heeft brandende, prikkelende of schietende pijn, gevoelsstoornissen, zoals verminderd gevoel voor kou en warmte, hartkloppingen en maag-darmklachten. Normaal functioneren is niet of bijna niet meer mogelijk.

Ondanks haar ernstige spierziekte gaat Joke (62) graag de uitdaging aan en laat ze zien wat er in haar zit. “Mijn spierziekte heeft mijn leven en het leven van mijn gezin en familie totaal op zijn kop gezet. Ik was druk met mijn gezin, werk en sport. Tot ik in 2001 allerlei klachten kreeg waardoor er van druk zijn weinig meer overbleef. Pas in 2015 kreeg ik de diagnose DVN die inmiddels door mijn hele lichaam zit. Van mijn tenen tot mijn kruin pijn, pijn en nog eens pijn. Wat zou het mooi zijn als dit met de juiste medicatie kan stoppen. Maar zover is het jammer genoeg nog niet.’’

Zeer gelukkig is zij met de medewerking van zwembad de Hooghe Waerd, Michael van Hees. Op 19 mei mag zij een half uur het zwembad lenen om haar challenge uit te voeren. Via sociale media heeft zij veel mensen bereikt die haar wilden steunen met een donatie. En bij Li.La bloemen en Primera Achterveld kreeg zij de gelegenheid een zogenaamde Spierpot neer te mogen zetten waar mensen een kleine bijdrage in kunnen doen. Op dit manier heeft zij al heel wat geld ingezameld. Op dit moment staat de teller op € 1.510,=.

Natuurlijk is dit lang niet genoeg. Mensen kunnen Joke steunen door naar de website www.hetzitinmei.nl/jokel te gaan en daar haar actie ondersteunen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50