Afbeelding

Volgende week: avondvierdaagse in Linschoten

Algemeen 282 keer gelezen

Linschoten - De vereniging A4D Linschoten houdt van maandag 15 tot en met donderdag 18 mei de avondvierdaagse voor jong en oud in en om Linschoten.

De avondvierdaagse is van oudsher gericht op de schooljeugd, maar de organisatie hoopt dat ook volwassenen de wandelschoenen aantrekken. Door de inzet van de vrijwilligers van het Pallet Welzijn nemen ook rolstoelwandelaars deel aan de vierdaagse.

De laatste jaren lopen steeds meer volwassenen als begeleiders mee met de kinderen en de (school)groepen. De organisatie juicht dit toe: het verhoogt de veiligheid en de gezelligheid. Bij het uitdelen van de traktaties van onze sponsors wringt dat echter wel en ontstaan wel eens misverstanden. Die traktaties zijn namelijk bedoeld voor (en berekend op het aantal) geregistreerde deelnemers.
Speciaal voor de begeleiders is om die reden vorig jaar een nieuwe inschrijfmogelijkheid geïntroduceerd: de oranje meeloopkaart. De kaart kost 2 euro, is alle dagen geldig en niet persoonsgebonden. Een groepje begeleiders dat elkaar tijdens de Vierdaagse afwisselt kan dus de oranje kaart onderling overdragen.
De kaart is niet verplicht. Een begeleider mét kaart heeft recht op alle consumpties die langs de route worden uitgedeeld maar ontvangt geen medaille. Op die manier hebben organisatie en sponsoren beter zicht op de gewenste hoeveelheid traktaties. En, niet onbelangrijk: je helpt de vereniging om de financiële eindjes aan elkaar te knopen! Zie voor meer informatie: www.a4dlinschoten.nl.

Er kan ook dit jaar weer gekozen worden uit de korte 5 km-route (groene kaart) of de 10 kilometer (rode kaart). Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Voor de allerkleinsten is in het verleden de regel ingevoerd dat er één avond rust mag worden genomen. Maar iedere loper die het om fysieke of organisatorische redenen niet lukt om vier avonden te lopen mag één van de avonden overslaan. Voor een medaille moet je drie avonden hebben uitgelopen. Op de slotavond zal zoals gebruikelijk het feestelijke defilé plaatsvinden met muzikale begeleiding van Linfano.
Inschrijven kan individueel of per groep. Ook dit jaar organiseren de scholen en sportverenigingen hun eigen groepsinschrijvingen. Loop je niet mee met school of vereniging dan kun je het inschrijfformulier downloaden van: www.a4dlinschoten.nl. Formulieren kun je inleveren bij Dienke van Dijk, den Engh 5, bij Saskia de Jong, De Duiker 64 of bij Geert van Dijk, Wulverhorst 16. Rolstoelwandelaars kunnen zich telefonisch aanmelden bij Ria den Haan van het Rode Kruis (tel.nr. 412350). Er kan voor een vrijwilliger en rolstoel worden gezorgd.
Dankzij de sponsoren is en blijft het inschrijfgeld laag: tijdens de voorinschrijving bedraagt het inschrijfgeld 3,50 euro. Bij de start kan ook worden ingeschreven maar dan voor 4 euro per deelnemer.

De start is maandag 15 mei op het plein bij De Brede Vaart. De 10 km start tussen 18:30 en 19:00 uur. Vertrek van de 5 km-wandelaars is om 18.45 uur. Uiterlijk tijdstip van binnenkomst: 21:15 uur.
Op de slotavond verzamelen de deelnemers zich voor het defilé op de Strick van Linschotenstraat. Het defilé start 18 mei om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37