Joyce Jacobs is de nieuwe bestuurder in de Wulverhorst. (Tekst en foto: Margreet Nagtegaal)
Joyce Jacobs is de nieuwe bestuurder in de Wulverhorst. (Tekst en foto: Margreet Nagtegaal)

Even voorstellen... Joyce Jacobs

Algemeen 340 keer gelezen

Oudewater - Joyce Jacobs (55) is de nieuwe bestuurder van woon- en zorgcentrum de Wulverhorst In Oudewater. Sinds april heeft ze het stokje overgenomen van Janny van den Hondel die vele jaren aan het hoofd stond van de zorg en nieuwbouw van de Wulverhorst. Joyce komt uit Delden en wil graag in deze regio komen wonen als ze haar eigen huis heeft kunnen verkopen. Tot die tijd verblijft ze van maandag tot vrijdag in Abrona en is slechts in het weekend bij haar partner en zoon.

Joyce Jacobs is na een aantal omzwervingen in de zorg nu weer terug in een functie van besturen in de ouderenzorg. “Ik vind het heel erg leuk om weer voor een kleinere organisatie te werken en ben onder de indruk van de inzet van professionals en vrijwilligers hier.”

Ze miste in haar vorige functies als sector manager en manager thuiszorg nogal eens het contact met de cliënten en medewerkers. “Het leuke van werken voor een kleinere organisatie is dat ik me mag bemoeien met de zorg en de zorg zich bemoeit met mij.”

Joyce heeft zich erg welkom gevoeld in de Wulverhorst en omschrijft zichzelf als laagdrempelig, betrokken, ambitieus en gedreven. Door middel van ‘buurtcafés’ organiseert ze de kennismaking met het hele personeel. In groepjes van tien personeelsleden, vanuit alle disciplines gemixt, heeft ze kennismakingsrondes waarin ze het gesprek aangaat met iedereen.

Verbeteren

“Ik heb al ontdekt dat de kracht in de Wulverhorst is dat mensen doen waar ze goed in zijn. Dat vraagt een goede balans en juiste afspraken.”

Sommige personeelsleden vragen Joyce of ze veel gaat veranderen. Ze antwoordt dan dat bij haar de nadruk ligt op verbeteren. Mensen mogen haar aan haar jas trekken als ze te snel zou gaan. De waarde van waaruit je werkt in de zorg is een belangrijk aandachtspunt voor Jacobs. Vragen die ze hierbij stelt zijn: ‘Wat wil je zijn als organisatie’ en ‘Wat willen en kunnen cliënten zelf?’

Drakenbootteam

Ze heeft ook nog wel wat ideeën om nog meer van-voor-door Oudewater te zijn als zorginstelling. ‘Hoe kunnen wij waarde toevoegen?’ is de vraag die centraal staat. Vooralsnog wil Joyce Jacobs dus niet het roer omgooien maar de grote compassie waarmee gewerkt verder versterken en verdiepen.

Een activiteit waar het personeel inclusief Jacobs wel hun snelheid willen laten zien is tijdens het Drakenbootfestival op zaterdag 13 mei in Oudewater. In no-time was er een team van 18 personeelsleden gevonden om mee te doen met de Drakenbootrace. Dan zal Oudewater weten hoe slagvaardig Joyce en haar team al zijn!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20