Truus Admiraal (midden) wisselt ervaringen uit met vier van de deelnemers aan de eerste editie van het Zomerfestijn+ van vorig jaar.  (Foto: Lysette Verwegen)
Truus Admiraal (midden) wisselt ervaringen uit met vier van de deelnemers aan de eerste editie van het Zomerfestijn+ van vorig jaar. (Foto: Lysette Verwegen)

Zomerfestijn+ biedt gevarieerd programma voor thuisblijvers

Algemeen 58 keer gelezen

IJsselstein - Deze week is het Zomerfestijn+ van start gegaan: hét programma voor thuisblijvers. De enthousiaste reacties van de eerste editie vorig jaar resulteerden in een nog uitgebreider en gevarieerder programma: van creatieve tot sportieve, leerzame en vooral ontspannende activiteiten voor 50-plussers.

Mevrouw Landsmeer en de heer Van Zaalen namen net als Mevrouw Idsinga en de heer Van der Meulen vorig jaar samen deel aan het eerste Zomerfestijn+. En ook dit jaar hebben ze zich ingeschreven voor activiteiten. “Er zijn veel nieuwe activiteiten. Leuk, want we doen graag steeds iets anders”, vertelt mevrouw Idsinga. De afsluiting met film en lunch is een uitzondering: “Dat was zó leuk. Doen we weer.” Ze vindt het belangrijk dat de activiteiten ook voor haar partner in een rolstoel goed toegankelijk zijn. “Deze activiteiten kunnen we allemaal van huis uit doen. Ergens overnachten is zo’n geregel, en deze activiteiten kunnen we gezellig samen ondernemen.”

Ook het koppel Landsmeer en Van Zaalen onderneemt graag samen activiteiten. Ze houden van historie en rondleidingen. “Alles is met een rollator prima te doen, net als de wandelingen in een rolstoel.” Dus staan de rondleidingen in het spoor van Miete, de kerk en begraafplaats op het lijstje. “Door het Zomerfestijn+ komen we op plekken waar we anders niet makkelijk komen, ook al wonen we hier. Deze uitstapjes zijn zo goed verzorgd en georganiseerd.” Bijzonder vinden ze. “En de saamhorigheid. Dat heb je in onze geboortesteden Rotterdam en Den Haag niet.”

Truus Admiraal is een van de drijvende krachten. Ze herkent de saamhorigheid. “Vooral in alle organisaties die het Zomerfestijn+ steunen en activiteiten aanbieden. Dit jaar waren er weer meer. Dat geeft ook de mogelijkheid om te blijven vernieuwen.”
Het Zomerfestijn+ is belangrijk voor de thuisblijvers. “Van 7 juli tot 11 augustus is een stille periode, waarin ook veel vaste activiteiten zijn gestopt. Sommige mensen voelen zich dan wat alleen. Daarnaast is het ook een leuke manier om anderen – of de stad – te leren kennen. Voor de prijs hoeft niemand het te laten. “Gemiddeld 5 euro, om de directe kosten te dekken want alles is georganiseerd door vrijwilligers met medewerking van gemeente en sponsors.”
De programmaboekjes met inschrijfformulier zijn verspreid onder 50-plussers, maar liggen ook nog in de bibliotheek, Fulcotheater en het stadhuis aan de Overtoom, de locaties van Pulse, in de verzorgingshuizen en in Museum IJsselstein. Inschrijven liefst tot een week voor de activiteit. Alleen de high tea en picknick zijn volgeboekt.

Kijk ook op Facebook Zomerfestijn+ en op www.stichting-pulse.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10