Actie voor behoud van de HAP

  •   keer gelezen

Woerden/regio - Verontruste inwoners van Woerden en Linschoten zijn een actie gestart om in elk geval de huisartsenpost HAP voor Woerden en omgeving te behouden. Het doel is om minstens 10.000 handtekeningen tegen de sluiting op te halen.


De door Shannon uit Kamerik gestarte petitie voor behoud van huisartsenpost en de Spoed Eisende Hulp SEH is al door ruim 4.300 mensen ondertekend.Ook voor Doeke en Nelleke uit Linschoten is de maat vol: “Dit moet nu stoppen en als het kan komt er ook een volwaardig Hofpoort Ziekenhuis terug.” Nelleke en Shannon: “Met de handtekeningen gaan we naar de zorgverzekeraars, de Nederlandse Zorgautoriteit, huisartsen en de bestuurders van het Antonius Ziekenhuis. Ook willen we naar de Tweede Kamer om daar aandacht te krijgen voor wat er hier aan zorg afgebroken wordt. Men spreekt over een aanvaardbare reistijd, maar houdt geen rekening met de enorme verkeersdrukte op de A12 en A2 waardoor de reistijd vaak onaanvaardbaar is.”

Het burgerinitiatief krijgt ondersteuning van drie Woerdense lokale partijen. ‘’Ook hebben we grote posters waarmee we de markten op gaan, en er zijn petitielijsten die we bij de bibliotheken en gemeentehuizen leggen.”

De petitie ondertekenen kan op de website behoudsehhapwoerden.petities.nl. De actie loopt vooralsnog tot 14 augustus.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten