Leendert Scheel is nu Centrum Manager van Montfoort. ''Het ontbreekt de winkeliers aan tijd en energie om zaken als leegstand in de binnenstad aan te pakken.'' (Foto; Paul van den Dungen)
Leendert Scheel is nu Centrum Manager van Montfoort. ''Het ontbreekt de winkeliers aan tijd en energie om zaken als leegstand in de binnenstad aan te pakken.'' (Foto; Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Centrum Manager werkt aan levendiger binnenstad Montfoort

Algemeen 104 keer gelezen

Montfoort - Samenwerken en verbinden zijn de sleutelwoorden voor Leendert Scheel, de kersverse Centrum Manager van Montfoort. Net terug van vakantie in Spanje waar hij de verzengende hitte van boven de 49,5 graad mocht ervaren, doet hij in de tuin aan het water in Montfoort zijn verhaal.

Zijn doel is het versterken van de levendigheid van de binnenstad. “Tijdens een gesprek met de voorzitter van de Winkeliersvereniging werd duidelijk dat zaken als leegstand, overleg met de gemeente en het op een lijn krijgen van winkeliers door de leden zelf moest worden gedaan. Naast hun gewone, toch al drukke werk. Al brainstormend kwam de kreet Centrum Manager ter tafel.” Vanuit zijn eigen bedrijf kent Scheel de ondernemerscultuur vrij goed. Hij is al vele jaren op tal van terreinen in Montfoort actief. Het organiseren zit hem in het bloed, maar wat nog belangrijker is, hij verstaat de kunst om mensen te verbinden.

Voorzitter Michel Verschoor van de winkeliersvereniging legde het idee voor aan het Ondernemers Fonds en stelde ook de gemeente in kennis. De reacties waren positief. Leendert Scheel: “Ik ga dit niet alleen doen. Ik ga de partijen op weg helpen, in contact brengen met elkaar en waar nodig wat bijsturen. Mensen kunnen heel veel zelf, maar vaak is een klein zetje nodig waarmee alles in een versnelling komt. Montfoort is op tal van terreinen best goed gestructureerd. Ideeën te over, maar er gebeurt meestal weinig tot niets mee.”
Scheel gaat de komende maanden gebruiken om de verschillende partijen nog beter te leren kennen en te luisteren naar wensen en ideeën. Dat zijn niet alleen de consumenten, bezoekers en bedrijven, maar ook verenigingen en stichtingen. “Neem bijvoorbeeld de leegstaande panden. De ondernemers missen zelf de tijd om daar energie in te steken, hoewel het wel een speerpunt is. Ik kan met de eigenaren gaan praten om hun panden tijdelijk te verhuren aan startende ondernemers. Zij worden op weg geholpen en de leegstand neemt af. Het mes snijdt dan aan twee kanten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23