Afbeelding

Kippenkont of kale wrat

Algemeen 158 keer gelezen

Je zult maar Janus Kippenkont worden genoemd of de Spin omdat iedereen weet dat je zo vaak driftig wordt. Of wat dacht je van de Lip, Kale Wrat of Piet de Poetser? Geen namen om trots op te zijn. In een artikel in deze krant lees je meer van dit soort bijnamen die in Oudewater nog geen halve eeuw geleden de normaalste zaak van de wereld waren. Als je een pinda-achtig hoofd had noemde men je gewoon Jan de Pinda en Hannes Lapoor had nu eenmaal grote opvallende oren. Iemand die een akelig spraakgebrek had en de r en de l niet goed kon zeggen, en in die dagen ook geen goede hulp kreeg en ze leren kon, gaf je lekker een bijnaam met zowel een r als een l erin. Hé Wubbekweb riep je hem zonder gêne vrolijk toe ( Rubberklep). Moest kunnen, anno 1900!

Even dacht ik dat het in 2017 misschien wel ietsje beter gesteld zou zijn met scheld- en bijnamen. Maar niets is natuurlijk minder waar. In allerlei chats en via Twitter hebben veel gebruikers een zelfbedachte bijnaam in gebruik. Je kunt zelfs via internet allerlei tests doen om een goede en passende bijnaam te vinden voor al je internet activiteiten. Hoe handig is dat! Een paar simpele (en dan bedoel ik ook ECHT simpele) vragen beantwoorden en je nieuwe bijnaam rolt uit de test. Ik kon maar liefst kiezen uit drie bijnamen. Last Hope, Senseles (onzinnig) of Giechel. Niet erg opbouwend vind je niet?

Blijkbaar vond de test me een hopeloos geval die zich met onzinnige materie bezig houdt. Nou dat is dan maar een prachtige eindconclusie van dit verhaal over bijnamen. Tja. En misschien kan je er ook nog een beetje om giechelen. Dan is mijn missie vandaag toch weer geslaagd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13