Afbeelding

Kippenkont of kale wrat

26 jul, 10:01 Algemeen

Je zult maar Janus Kippenkont worden genoemd of de Spin omdat iedereen weet dat je zo vaak driftig wordt. Of wat dacht je van de Lip, Kale Wrat of Piet de Poetser? Geen namen om trots op te zijn. In een artikel in deze krant lees je meer van dit soort bijnamen die in Oudewater nog geen halve eeuw geleden de normaalste zaak van de wereld waren. Als je een pinda-achtig hoofd had noemde men je gewoon Jan de Pinda en Hannes Lapoor had nu eenmaal grote opvallende oren. Iemand die een akelig spraakgebrek had en de r en de l niet goed kon zeggen, en in die dagen ook geen goede hulp kreeg en ze leren kon, gaf je lekker een bijnaam met zowel een r als een l erin. Hé Wubbekweb riep je hem zonder gêne vrolijk toe ( Rubberklep). Moest kunnen, anno 1900!

Even dacht ik dat het in 2017 misschien wel ietsje beter gesteld zou zijn met scheld- en bijnamen. Maar niets is natuurlijk minder waar. In allerlei chats en via Twitter hebben veel gebruikers een zelfbedachte bijnaam in gebruik. Je kunt zelfs via internet allerlei tests doen om een goede en passende bijnaam te vinden voor al je internet activiteiten. Hoe handig is dat! Een paar simpele (en dan bedoel ik ook ECHT simpele) vragen beantwoorden en je nieuwe bijnaam rolt uit de test. Ik kon maar liefst kiezen uit drie bijnamen. Last Hope, Senseles (onzinnig) of Giechel. Niet erg opbouwend vind je niet?

Blijkbaar vond de test me een hopeloos geval die zich met onzinnige materie bezig houdt. Nou dat is dan maar een prachtige eindconclusie van dit verhaal over bijnamen. Tja. En misschien kan je er ook nog een beetje om giechelen. Dan is mijn missie vandaag toch weer geslaagd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55