Afbeelding

Kippenkont of kale wrat

Algemeen 126 keer gelezen

Je zult maar Janus Kippenkont worden genoemd of de Spin omdat iedereen weet dat je zo vaak driftig wordt. Of wat dacht je van de Lip, Kale Wrat of Piet de Poetser? Geen namen om trots op te zijn. In een artikel in deze krant lees je meer van dit soort bijnamen die in Oudewater nog geen halve eeuw geleden de normaalste zaak van de wereld waren. Als je een pinda-achtig hoofd had noemde men je gewoon Jan de Pinda en Hannes Lapoor had nu eenmaal grote opvallende oren. Iemand die een akelig spraakgebrek had en de r en de l niet goed kon zeggen, en in die dagen ook geen goede hulp kreeg en ze leren kon, gaf je lekker een bijnaam met zowel een r als een l erin. Hé Wubbekweb riep je hem zonder gêne vrolijk toe ( Rubberklep). Moest kunnen, anno 1900!

Even dacht ik dat het in 2017 misschien wel ietsje beter gesteld zou zijn met scheld- en bijnamen. Maar niets is natuurlijk minder waar. In allerlei chats en via Twitter hebben veel gebruikers een zelfbedachte bijnaam in gebruik. Je kunt zelfs via internet allerlei tests doen om een goede en passende bijnaam te vinden voor al je internet activiteiten. Hoe handig is dat! Een paar simpele (en dan bedoel ik ook ECHT simpele) vragen beantwoorden en je nieuwe bijnaam rolt uit de test. Ik kon maar liefst kiezen uit drie bijnamen. Last Hope, Senseles (onzinnig) of Giechel. Niet erg opbouwend vind je niet?

Blijkbaar vond de test me een hopeloos geval die zich met onzinnige materie bezig houdt. Nou dat is dan maar een prachtige eindconclusie van dit verhaal over bijnamen. Tja. En misschien kan je er ook nog een beetje om giechelen. Dan is mijn missie vandaag toch weer geslaagd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Recreatieschap werkt aan betere voorzieningen in Nedereindse Park Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Heel veel oude landbouwvoertuigen op historisch oogstfeest Montfoort Nieuws 1 jun., 15:44
Afbeelding
Felicitaties voor 60-jarige huwelijk van bruidspaar Van Dijk Nieuws 1 jun., 07:48
Afbeelding
College IJsselstein biedt Kadernota 2024 aan Nieuws 31 mei, 16:00
Afbeelding
Aanvaller Jordy Keja van SV Lopik na zware tijd terug op niveau Sport 31 mei, 08:30
Afbeelding
Gemeenteraad Montfoort wil meer invloed op zonnevelden Nieuws 31 mei, 08:03
Afbeelding
Kunstroute onder de scheve toren van Linschoten Nieuws 31 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek naar ruimere openingstijden gemeentewerf Montfoort Nieuws 31 mei, 07:57